Türkiye | Dünya

“Türkiye İle Sakın Dans Etme”

“Yunanistan'la yüksek düzeyli stratejik anlaşmamızı bozduk, artık ikili görüşmeleri de yapmayacağız. Türkiye ile dans etme”.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunanistan’a yönelik oldukça sert bir çıkış geldi.  Erdoğan, “Yunanistan’la yüksek düzeyli stratejik anlaşmamızı bozduk, artık ikili görüşmeleri de yapmayacağız. Türkiye ile dans etme”. Mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada son dönemde ilişkilerin gerildiği Yunanistan’a resti çekti. Erdoğan, “Yunanistan’ın yola geleceği filan yok, yüksek düzeyli stratejik anlaşmamızı bozduk. Anlaşmayı ortadan kaldırmak suretiyle bunlarla artık ikili görüşmeleri de yapmayacağız. Tarihten hiç mi ders almıyorsun, Türkiye ile dans etme” ifadesini kullandı.

Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde yükselen tansiyon düşecek gibi görünmüyor. ABD’de Türkiye’ye F-16 satışına engel olmak için lobi çalışmaları yürüten Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e “Benim için artık öyle biri yok” sözleriyle tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin bugünkü grup toplantısında Yunanistan ile ilgili alınan kararı duyurdu.

“Türkiye ile sakın dans etme”

blank

Türkiye’nin Yunanistan ile yüksek düzeyli stratejik anlaşmayı bozduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün Dışişleri Bakanıma da söyledim. Yunanistan yola gelmeyecek, yüksek düzeyli stratejik anlaşmamızı bozduk. Anlaşmayı ortadan kaldırmak suretiyle bunlarla artık ikili görüşmeleri de yapmıyoruz. Tarihten hiç mi ders almıyorsun, Türkiye ile dans etme” ifadelerini kullandı.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;

“Şahsiyetli dış politikadan yanayız. İkide bir uçaklarınla kalk bize gösteri yap. Ya ne yapıyorsun sen, kendine gel. Tarihten hiç ders almıyor musun? Sonra başlıyorsun ağlayıp sızlamaya. Türkiye ile dans etmeye kalkma. Yorulur yolda kalırsın. Bunlarla artık ikili görüşmeleri yapmıyoruz. Bu Yunanistan maalesef yola gelmeyecek. ABD’de Rum lobisi imiş, Kongre’de aleyhimize sözler edecek. Biz artık bunlardan bıktık. Dürüst olacaksan karşımızda koltuğun hazır, olmazsan kusura bakma.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu