Batı Trakya

“Kosmidu’nun Beyanı Yalan ve Kamuoyunu Yanıltıcı Niteliktedir”

Batı Trakya’da yerel Yunan makamları Azınlık okulları üzerinde oynanan “Ali Cengiz” oyunlarını devam ettiriyor.

Batı Trakya’da yerel Yunan makamları Azınlık okulları üzerinde oynanan “Ali Cengiz” oyunlarını devam ettiriyor.

Batı Trakya’da yerel Yunan makamları Azınlık okulları üzerinde oynadığı oyunlar üzerine Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Avukat Ahmet Kara sessiz kalmadı ve konuyu takip ederek bir kez daha yetkli makamları diyaloğa davet etti.

Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Avukat Ahmet Kara, Doğu Makedonya Trakya Bölge Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’nun Batı Trakya’da kapatılan Azınlık okullarıyla ilgili yaptığı açıklamanın yalan ve kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğunu ileri sürüyor. Kara yaptığı açıklamada, “Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği olarak, ilgili makamları iyi niyete ve diyaloğa davet ediyor, ancak iyi niyet ve diyalogla azınlık eğitiminin istenilen seviyeye geleceğini bir kez daha vurguluyoruz.” İfadelerine yer veriyor.

BASIN AÇIKLAMASI

“Kosmidu’nun Beyanı Yalan ve Kamuoyunu Yanıltıcı Niteliktedir”

blank

“Geçtiğimiz hafta çoğunluk basınına verdiği röportajda Doğu Makedonya Trakya Bölge Eğitim Müdür Vekili sayın Kosmidu’nun azınlık okullarının kapatılması kararına karşı azınlık mensupları ve kurumlarınca dile getirilen tepkileri ve yapılan açıklamaları yalan ve yanlış haber olarak nitelemesi üzerine, işbu açıklamayı yapıp kamuoyunu doğru bilgilendirme gereği duyulmuştur.

Sayın Kosmidu, azınlık okullarının kapatılmadığını geçici olarak işleyişlerinin askıya alındığını, öğrenci sayısının artması durumunda bunların tekrar açıldığını vurgulamış, Musaköy ve Palazlı Azınlık ilkokullarını da örnek göstermiştir. Belirtmek isteriz ki, asıl kendisinin bu beyanı yalan ve kamuoyunu yanıltıcı niteliktedir. Çünkü, 2011-2012 eğitim yılı sonunda kapatılan Palazlı azınlık ilkokulu bir daha hiç açılmamıştır. Yine 2013-2014 Eğitim yılı sonunda kapatılmasına karar verilen Musaköy ilkokulu itirazlar üzerine Hasanlar ilkokulunun şubesi olarak açık kalmaya devam etmiş ve 2021-2022 yılı sonunda da, tamamen kapatılmıştır. Dolayısıyla, sayın Kosmidu’nun açıklaması maalesef gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu vesileyle sayın Kosmidu’ya sormak isteriz. Azınlık okullarının statüsü devlet okullarının statüsünden farklı mıdır? Değil midir? Eğer farklıysa, hangi yasanın, hangi maddesine dayanarak bu kapatma kararları alınmaktadır?

Bu kararlar alınırken neden encümen heyetleri ve velilerin talepleri hiç dikkate alınmamaktadır? Örneğin kapatılan Hacımustafaköy ilkokulunda öğrenci sayısı 2024-2025 eğitim yılından itibaren 15 olacaktır ve bu konu yazılı beyannamelerle hem Rodop ilköğretim müdürlüğünün hem de Azınlık eğitiminden sorumlu sayın Simeonidis’in bilgisine sunulmuştur. Buna rağmen, söz konusu okulun kapatılmasında iyi niyet aranabilir mi?

Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği olarak, ilgili makamları iyi niyete ve diyaloğa davet ediyor, ancak iyi niyet ve diyalogla azınlık eğitiminin istenilen seviyeye geleceğini bir kez daha vurguluyoruz.”

Saygılarımızla

Ahmet KARA

Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu