Yunanistan Haber

ABD Yunanistan’da İlk Kez Bu Liman Bölgesini Kullanıyor! (Video)

Amerika Birleşik Devletleri ilk kez Kuzey Yunanistan’da Selanik’e yaklaşık 60 km mesafede Katerini kentine bağlı Litohoro kasabası yakınındaki Griça limanı ve sahil bölgesini bir çıkarma tatbikatında kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri ilk kez Kuzey Yunanistan’da Selanik’e yaklaşık 60 km mesafede Katerini kentine bağlı Litohoro kasabası yakınındaki Griça limanı ve sahil bölgesini bir çıkarma tatbikatında kullandı.

ABD Donanmasına ait USS Navy USS Mesa Verde (LPD-19) helikopterler ve deniz komandoların bulunduğu helikopter savaş gemisi 2 Ocak tarihinde Pire limanına gelmişti. Burada geminin bir bölümü halkın ziyaretine açılmıştı. Daha sonra bu gemi Pire limanından demir aldıktan sonra Eğriboz (Evia) adası yakınından geçerek önce İskiri ve sonra da Katerini kentine bağlı Litohoro kasabası yakınında Griça limanı açıklarına demirledi.

ABD Donanması’ndan üç ve Yunan Donanması’ndan iki geminin daha eşlik ettiği dev bir helikopter gemisi, Griça limanı açıklarına demirledi. Yüzlerce deniz komandosu ve askeri araç silahlarıyla birlikte Hovercraft ile sahile çıkarma yaptı. Bölgede Polis, Ordu, Sahil Güvenlik ve İtfaiye ekiplerinin geniş çaplı seferberliğiyle çevrenin tamamı kordon altına alındı.

Gemideki askeri teçhizatın katılımıyla Litoroho sahilinde bir çıkarma tatbikatı gerçekleştirilmeye başladı. Bölge sakinleri ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarından olan bitenlere bir anlam veremedi.

Yunan makamları tarafından da şu ana kadar konuya ilişkin herhangi resmi bir açıklama yapılmadı. Olimpos dağı eteklerinde yer alan Litohoro kasabası sakinleri yüksek bölgeden denizde ve sahilde yaşananları uzaktan izlemekle yetindi.

Bölge sakinleri, San Antonio sınıfı amfibi nakliye gemisinde komandoları taşıyan helikopterler, Yunan ordusuna ait Litohoro bölgesinde bulunan atış eğitim tatbikat alanında, Yunan ordusundan 32. Deniz Komando Tugayı’na bağlı personelin katılımı ve teçhizatı ile birlikte ortak bir eğitim tatbikatı gerçekleştirdikleri ileri sürülüyor.

Bölgeden edinilen bilgilere göre, Amerikalıların Doğu Akdeniz ve Kızıldeniz’de konuşlandırdığı ve bölgede kalması beklenen yaklaşık 2.000 deniz komandosundan oluşan 26. Deniz Seferi Birimi’ne sahip “USS Mesa Verde” amfibi hücum gemisi, 16 Ocak tarihine kadar Litohoro atış eğitim tatbikat alanında tatbikatlar gerçekleştirecek ve bölgede kalacak.

VİDEOLARI İZLE:

blank

blank

blank

 

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu