Yunanistan Haber

28 Ekim’de Selanik’te, 29 Ekim’de Dedeağaç’ta

28 Ekim'de Selanik'teki geçit töreninde ilk kez sahneye çıkacaklar ve hemen ardından yola çıkarak Meriç (Evros) ilinde konuşlanacakları kışlalara ulaşacaklar.

28 Ekim’de Selanik’teki geçit töreninde ilk kez sahneye çıkacaklar ve hemen ardından yola çıkarak Meriç (Evros) ilinde konuşlanacakları kışlalara ulaşacaklar.

Yunanistan’ın adalardan alarak Ukrayna’ya gönderdiği BMP-1’in yerine Almanya’dan Marder zırhlı personel taşıyıcı paletli askeri araçların 20 Ekim’de Yunanistan’da olması bekleniyor. Selanik Limanı’nda teslim alınacak olan Marder’ler hızlıca elden geçirildikten sonra Selanik’te kalarak 28 Ekim kutlamalarında resmi geçit törenine katıldıktan sonra Batı Trakya’nın yolunu tutarak ilk aşamada Dedeağaç’a gelecekler.

Şu anda 10 adet Marder TOMA zırhlı aracın tamamen çalışır durumda ve test edilmiş olarak Yunanistan’a gönderilmeye hazır olduğunu ve önümüzdeki günlerde sayıları artarak 40’a ulaşacak.

Almanya, Yunanistan’a 1A3 versiyonunda 100 adet Marder veriyor. Bunlar aslen TOMA’nın Alman versiyonudur. Yunan Ordusuna uygundur, çünkü halihazırda 4 LEOPARD tank versiyonuna sahiptir ve teknisyenler, LEOPARD 1 ile birkaç ortak unsuru olduğu göz önüne alındığında Alman felsefesine aşinadır.

Marder’ler 600 beygir motor gücüne sahip olmaları nedeniyle Yunan ordusunun envanterinde bulunan ve Kara Kuvvetlerinde belli bir güç oluşturan LEO2 HEL tanklarını takip edebilen sağlam bir TOMA filosu oluşturması bekleniyor.

İşte Almanya’da park halinde olan bu Marder hafif tanklar yıl sonuna kadar Yunanistan yolcusu.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu