Yunanistan Haber

“Kimse Egemenliğimizi Sorgulamayacak”

"Son zamanlarda yoğun olarak yaşanan Türk provokasyonu ve bu davranışın Doğu Akdeniz'in istikrarı üzerindeki etkileri hakkında bilgi vereceğim".

Başbakan Miçotakis, “Türk provokasyonunu gündeme getireceğiz. Kimsenin egemenliğimizi ve egemenlik haklarımızı sorgulamasına izin vermiyoruz” dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis Avrupa Birliği Konseyi’nin yapacağı zirve toplantısına katılmak üzere Brüksel’e geldi. Miçotakis zirve toplantısına girmezden önce Yunan devlet televizyonu ERT’ye kısa bir değerlendirmede bulundu. Başbakan Miçotakis, “Son zamanlarda yoğun olarak yaşanan Türk provokasyonu ve bu davranışın Doğu Akdeniz’in istikrarı üzerindeki etkileri hakkında bilgi vereceğim”. İfadelerini kullandı.

Başbakan Kiriakos Miçotakis şu ifadeleri kullandı:

“Yunanistan bu tahrikler ve provokasyonları güvenle ve kararlılıkla karşılıyor. Uluslararası hukuku yanında hisseden ve sahip olan bir ülkeyiz, güçlü müttefiklerimiz var ve elbette caydırıcılığa daha da fazla yatırım yaptık, böylece kimsenin egemenliğimizi ve egemenlik haklarımızı sorgulamasına izin vermiyoruz. Son zamanlarda yoğun olarak yaşanan Türk provokasyonu ve bu davranışın Doğu Akdeniz’in istikrarı üzerindeki etkileri hakkında bilgi vereceğim”. İfadelerini kullandı.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu