Yunanistan Haber

“Erdoğan İle Konuşacağımızı Düşünüyorum, Çünkü Konuşmamız Gerekiyor”

“Türkiye'nin Karadeniz'de oynayacağı bir rolü var, en büyük deniz taşımacılığına sahip Yunanistan gibi. Bu konuda işbirliği yapabiliriz.”

“Yeni Çağda Sağlık Sistemi” konulu konferansta konuşan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, “Türkiye’nin Karadeniz’de oynayacağı bir rolü var, en büyük deniz taşımacılığına sahip Yunanistan gibi. Bu konuda işbirliği yapabiliriz.”

“Yeni Çağda Sağlık Sistemi” konulu konferansa katılan Başbakan Miçotakis Türkiye ile ilişkilere değindi. Miçotakis şunları dile getirdi:

“Erdoğan ile bir noktada konuşacağımızı düşünüyorum çünkü konuşmamız gerekiyor. Kin tutmuyorum.”

“Yunanistan-Türkiye ilişkilerinde bu yaşananlar hoş olmayan gelişmeler, çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığımız görüşmeden sonra ben de bir uzlaşma çerçevesi bulduğumuz izlenimini edinmiştim.

Ancak eşi benzeri görülmemiş bir üst uçuşlar barajı vardı ve Yunan adalarının sözde azaltılmış egemenliklerinin düşünülemez argümanının sürekli gündeme getirilmesi vardı. Bu söylem bizi hiçbir yere götürmez. Bu zorluğu gündeme getirmek ve müttefiklerimiz ister ABD, isterse AB’nin olsun desteğini aramak ülkemizin görevidir. Bu destek zaten yıldız işareti ve dipnot olmadan açıkça kamuoyuna açıklandı.

Geçmişte de söylemler ve büyük gerginlikler dönemleri gördük. Türkiye’yi açıkça teşvik ederek bu söylemlerin sahada daha fazla gerginliğe dönüşmemesini umuyorum. Ancak her halükarda Yunanistan egemenliğini ve egemenlik haklarını savunmaya hazırdır. Bundan uzağız, aynen 2020 yazının gerginliğinden de uzağız ve herkesin kendine hakim davranmaya ihtiyacı var.   İttifak içinde ek huzursuzluk kaynaklarına ihtiyaç olmadığı gibi, bu aynı zamanda NATO içinde bir tahriktir.

Türkiye’nin Karadeniz’de oynayacağı bir rolü var, en büyük deniz taşımacılığına sahip Yunanistan gibi. BM’nin yönlendirmesiyle birlikte çalışabileceğimiz ve hep birlikte hizmet sunabileceğimiz alanlara bakalım.

Türkiye’nin söylemleri sınırları aşıyor ve bir noktadan sonra grafikleşiyor. Türkiye Cumhurbaşkanı benimle konuşmayacağını ilk kez söylemiyor. Meriç’te yaşanan olaylardan sonra bile bunu söyledi. Bir noktada konuşacağımızı düşünüyorum çünkü konuşmamız gerekiyor. Kin tutmuyorum. Ancak hukukun bizim tarafımızda olduğuna güvenerek Yunanistan’ın tezlerini savunacağım.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu