Yunanistan Haber

Dedeağaç’ta Dev Askeri Tatbikatta İHA’lar ve Zırhlı Araçlar Sahada!

Yunan ordusu, insansız hava araçları (İHA) ve zırhlı araçların katılımıyla Dedeağaç bölgesinde geniş kapsamlı bir askeri tatbikat başlattı.

Yunan ordusu, insansız hava araçları (İHA) ve zırhlı araçların katılımıyla Dedeağaç bölgesinde geniş kapsamlı bir askeri tatbikat başlattı. Bölgede arazi eğitimlerine hız kesmeden devam eden ordu yetkilileri, vatandaşları güvenlik önlemleri konusunda uyardı.

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonel hazırlık ve koordinasyon kabiliyetini artırma stratejisi kapsamında, Dedeağaç bölgesinde büyük bir askeri hareketlilik yaşanıyor. Meriç (Evros) bölgesinden sorumlu XII. Mekanize Piyade Tümeni, insansız hava araçları ve zırhlı birliklerin katılımıyla gerçekleştirilecek geniş ölçekli birlik eğitimi tatbikatını duyurdu.

Eğitimler Aralıksız Devam Ediyor

Yunan ordusunun son dönemde özellikle insansız hava araçları (İHA) ve yeni nesil askeri teknolojilere dayalı eğitimlere hız verdiği görülüyor. Edinilen bilgilere göre, “AETOS” Atış ve Tatbikat Alanı merkezli düzenlenen bu kritik eğitim, 8 Haziran 2026 Pazartesi gününden 17 Haziran 2026 Çarşamba gününe kadar devam edecek. Tatbikat kapsamındaki faaliyetler, her gün 08:00 – 18:00 saatleri arasında yoğunlaşacak.

İHA’lar Havada, Tanklar Karada

Büyük ölçekli bu askeri faaliyet boyunca bölge semalarında insansız hava araçları kesintisiz uçuşlar gerçekleştirirken, karada ise paletli askeri araçlar ile zırhlı birliklerin intikalleri ve arazi eğitimleri icra edilecek. Askeri yetkililer, halkın yoğun askeri hareketliliğe karşı hazırlıklı olmasını ve güvenlik güçlerinin talimatlarına kesinlikle uymasını talep etti.

Girişin Yasaklandığı Tehlikeli Bölgeler Açıklandı

Can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla tatbikat saatlerinde insan, araç ve hayvan geçişine tamamen kapatılan yüksek riskli bölgenin sınırları netleşti.

DİKKAT! Bu Alanlara Yaklaşmak Kesinlikle Yasaktır:

Tatbikat süresince; Miri (Makri) Taş Ocakları, Kazan Tepesi, Korakas Tepesi, Aliki Harabeleri ve Gökyüzü Tepesi arasında kalan bölgeye giriş ve çıkışlar tamamen askıya alınmıştır.

Vatandaşlara Önemli Çağrı

XII. Mekanize Piyade Tümeni tarafından yapılan resmi açıklamada, Dedeağaç ve çevre köylerde yaşayan sakinlere, bölgeyi ziyaret eden turistlere, hayvancılıkla uğraşan çiftçilere ve güzergahı kullanan sürücülere çağrıda bulunuldu. Olası kazaların önüne geçilmesi amacıyla halkın askeri bölgelerden uzak durması ve gösterilecek iş birliğinin tatbikatın güvenle tamamlanması için hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu