Batı Trakya HaberVideo Haber Genel

Batı Trakya’dan Depremzedelere 1,5 Milyon Euro

Batı Trakya Türklerinin düzenlediği yardım kampanyalarından 15 tır insani yardım toplandığını, maddi yardımın ise 1,5 milyon euro olduğu açıklandı.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Türkiye’deki depremzedeler için Batı Trakya’dan 1,5 milyon euro ve üzeri bağış topladığını açıklandı.

Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Şerif, maddi yardım kampanyasında yaklaşık 1,5 milyon euro toplandığını söyledi. Şerif, Batı Trakya genelinden yapılan insani yardımın ise 15 tır olduğunu ifade etti. Müftü Şerif yardım kampanyasına Hristiyan komşuların da katıldığını dile getirerek kendilerine teşekkür etti.

Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Türkiye’deki depremzedelere yönelik olarak Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu tarafından başlatılan yardım kampanyası hakkında “A Haber” televizyonu Yunanistan muhabiri İlhan Tahsin’e konuştu. İbrahim Şerif, Batı Trakya’dan anavatan Türkiye’deki depremzedelere sağlanan yardımlar konusunda bilgi verdi.

İbrahim Şerif, Batı Trakya Türklerinin düzenlediği yardım kampanyalarından 15 tır insani yardım toplandığını, maddi yardımın ise 1,5 milyon euro olduğunu, ancak insanları kendi çabalarıyla da gönderdiği maddi yardımlarla bu rakamın daha fazla olduğunu tahmin ettiğini söyledi.

Haberin devamını oku

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu