Batı Trakya Haber

“Yunanlı Öğretmenler Atanmadı, 19 Ders Saati Boş Geçmektedir”

"Velimiz Hüseyin Baltacı, hepimizin isyanının dışarı yansıması olmuştur."

İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti, Yunan basınında çıkan asılsız ve yersiz haberlere yönelik yazılı bir açıklama yayınladı.

KomotiniPress internet sitesinde yer alan okulla ilgili ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Başkanı ve öğrenci velisi Dr. Hüseyin Baltacı’ya yönelik “Hüseyin Baltacı öğrenci nüfusunu araçsallaştırarak toplumu bölüyor” suçlaması yöneltmişti. İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti yazıya tepki gösterdi.

Konuyla ilgili İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyetinin açıklaması aynen aşağıdaki gibidir:

“BTAYTD Başkanı ve okulumuzun velisi sn. Dr. Hüseyin Baltacı’nın sosyal medya hesabından okulumuzdaki fiziki şartlarla ilgili paylaşımı üzerine, Komotini Press internet gazetesinin yaptığı haberde okulumuzla ilgili yanlış ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik verileri düzeltmek adına bu açıklamayı yapmamız zaruri olmuştur.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, velimiz Hüseyin Baltacı, hepimizin isyanının dışarı yansıması olmuştur ve Encümen Heyetinin göreve geldiği günden bu yana defalarca haykırdığı haksızlıkları tekrarlamıştır.

KomotiniPress’teki habere gelince;

“19 ders saati Yunanlı öğretmenlerin henüz atanmamış olması dolayısıyla boş geçmektedir.”

1) Okul Müdürümüz veya Encümen Heyeti ile kesinlikle irtibata geçilmemiştir dolayısıyla bu tamamen yalan ve kasten kamuoyunu yanıltmak üzere kullanılmış bir ifadedir. Yazının sahibine hatırlatmak isteriz ki, okulumuz Encümen Heyeti tarafından yönetilmektedir ve bu konularda en doğru bilgi Encümen Heyeti üyelerinden alınır.

2) Yazıdaki 4. maddede Yunanca müfredatının ihtiyaçlarının %99 oranında karşılandığından bahsediliyor. Belirtmek isteriz ki, an itibariyle tüm sınıflar göz önünde bulundurulduğunda 19 ders saati Yunanlı öğretmenlerin henüz atanmamış olması dolayısıyla boş geçmektedir. Dolayısıyla ya doğru bilgi alınmamış, ya da kasten yalan haber yapılmıştır.

3) Yazıdaki tamamen gerçek dışı bir diğer veri de, okulumuzun tüm öğrencilerine ve öğretmenlerine devlet tarafından bilgisayar ve tablet verildiğidir. Bu verinin abartılarak servis edildiğini açık yüreklilikle söyleyebiliriz. Zira geçtiğimiz yıllarda 800’e yakın öğretmen – öğrencinin bulunduğu okulumuza devlet tarafından sadece 10’a yakın dizüstü bilgisayar ve 30’a yakın tablet tahsis edilmiştir.

Encümen Heyeti olarak Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın İskeçe’de bulunan tek Ortaokul ve Lisesi için her anlamda daha iyi şartları oluşturmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğimizin altını çizmek isteriz.

Son olarak okulumuz hakkında bu tür yalan, yanlış ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik çıkan tüm haberleri takip ettiğimizi, cevap vereceğimizi ve bu doğrultuda tüm hukuki haklarımızın saklı olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu