Yunanistan Haber

“Türkler Korveti Yerli ATMACA Füzesi İle Donattı, Ege’de Tehlike“

ROKETSAN tarafından üretilen ATMACA füzesi Yunan basınını meşgul etmeye devam ediyor.

Türk savunma sanayisi, yürüttüğü faaliyetlerle güvenlik güçlerine yeni araç ve ekipmanlar kazandırmaya devam ederken, Türkiye’nin roket ve füze alanındaki lider şirketi ROKETSAN tarafından üretilen SOM ve ATMACA füzeleri Yunan basınını meşgul etmeye devam ediyor.

Son olarak basında çıkan haberlerde, “Türkler, Korveti yerli ATMACA gemisavar füzesi ile donattı, Ege’de tehlike” başlığıyla verdi.

Haberin devamında şu ifadelere yer veriliyor:

“Türkler, Korveti yerli ATMACA gemisavar füzesi ile donattı, Ege’de tehlike. Böylece Türk Donanmasının Amerikan HARPOON füzesine olan bağımlılığı da sona eriyor.

Türk savunma sanayisinin son yıllarda sadece silah sistemleri oluşturma alanında değil, aynı zamanda yerli füze sistemleri ve mühimmat geliştirme alanında da önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtmiştik.

Yerli mühimmatın geliştirilmesi ve üretilmesi, özellikle askeri operasyonlar sırasında Türkiye’ye kesintisiz üretim imkanı vermesi ve bunun sonucunda Ankara’nın mühimmatın tükenmesi durumunda devam etmesi için başka ülkelerden ithal mühimmat ihtiyacı kalmaması açısından büyük önem taşımaktadır.

Yukarıda belirtilenler, Türkiye ile sıcak çatışma durumunda ülkemiz (Yunanistan) için külfetlidir. Şu ana kadar Türkiye’nin cephaneliğinde bulunan silah sistemleri ve mühimmatlardan ötürü, bizim tüm Türkiye topraklarını vurma imkanımız olmadığı için Türk Savunma sanayisi üretimine devam ediyor.

Son olarak Türkiye, Ege ve Güneydoğu Akdeniz’de deniz egemenliğini sağlamak ve “Mavi Vatan” ideolojisine hizmet etmek için yeni savaş gemileri ve mühimmat inşa ederek Donanmasının geliştirilmesine özel önem vermektedir.

ATMACA programı, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığının gemisavar füze ihtiyacının yerli ve milli kaynaklarla karşılanması amacıyla 2009 yılında başlatılmıştır.

Bu kapsamda, Roketsan ana yükleniciliğinde geliştirilen 220+ km menzilli Aktif Radar Arayıcı (AR) özellikli ATMACA gemisavar füzesi, ilk kez Kasım 2019’da MİLGEM TCG KINALIADA (F-514) Korvetinden ateşlendi.“

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu