Batı TrakyaBatı Trakya Haber

“Kardeşlerimiz Hiçbir Zaman Yalnız Değildir”

TBMM 29. Dönem Başkanı Mustafa Şentop’tan Batı Trakya’ya anlamlı ziyaret: “Kardeşlerimiz hiçbir zaman yalnız değildir”

TBMM 29. Dönem Başkanı Mustafa Şentop’tan Batı Trakya’ya anlamlı ziyaret: “Kardeşlerimiz hiçbir zaman yalnız değildir.”

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve TBMM 29. Dönem Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Balkanlar programı kapsamında Batı Trakya’yı ziyaret ederek bölgedeki Türk azınlık temsilcileriyle bir araya geldi. 13 Temmuz Pazar günü gerçekleşen ziyarette Şentop; İskeçe ve Gümülcine müftülüklerinde temaslarda bulunarak Türkiye’nin Batı Trakya Türklerine olan desteğini ve gönül bağını bir kez daha vurguladı.

İlk Durak İskeçe: “Hukuk ve Kimlik Davasının Yılmaz Temsilcileri”

Prof. Dr. Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet, Batı Trakya programına İskeçe Müftülüğü ile başladı. Burada, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa ile bir araya gelen Şentop’a; İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ile İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Ozan Ahmetoğlu da eşlik etti.

Ziyaretin ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Şentop, Batı Trakya Türk azınlığının hak mücadelesine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Batı Trakya’da hukuk ve kimlik davasının yılmaz temsilcisi, milli ve manevi değerlerimizin muhafızı İskeçe Müftülüğümüzü ziyaret ederek soydaşlarımızla hasret giderdik. Seçilmiş Müftümüz Mustafa Trampa’nın, değerli dostlarımız İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek ve Ozan Ahmetoğlu kardeşlerimizin kararlı duruşu, azmi ve sabrı her türlü takdirin üstündedir. Gönül coğrafyamızla bağımız dün olduğu gibi bugün de kuvvetlidir; yarın daha da kuvvetli olacaktır.”

Gümülcine: “Batı Trakya Türklüğünün Kadim Merkezi”

İskeçe’deki temaslarının ardından Gümülcine’ye geçen Şentop, Gümülcine Müftülüğünü ziyaret ederek seçilmiş Müftü İbrahim Şerif ile bir görüşme gerçekleştirdi. Gümülcine’yi “Batı Trakya Türklüğünün kadim merkezi” olarak nitelendiren Şentop, İbrahim Şerif’in uzun yıllardır sürdürdüğü kararlı mücadeleyi takdir ederek, “Batı Trakya’daki kardeşlerimiz hiçbir zaman yalnız değildir; kalbimiz her daim onlarla beraberdir” mesajını paylaştı.

Müftülerden Şentop’a Teşekkür

Ziyaretlerin ardından Batı Trakya Türk toplumunun temsilcilerinden de teşekkür mesajları gecikmedi.

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Prof. Dr. Şentop ve heyetini ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirterek, nazik ziyaretleri ve Batı Trakya Türk toplumuna gösterdikleri yakın ilgi için teşekkür etti.

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Şentop’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine şükranlarını sundu.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu