Yunanistan Haber

“Elimizde 6 Rafale Var, Aradaki Fark Çok Büyük”

"Elimizde 6 Rafale var. Yunanistan havada çok daha güçlü. Erdoğan'ın aşırı uç bir şeye cesaret edeceğine inanmıyorum, bize küfredecek, bağıracak." 

Yunanistan-Türkiye ilişkilerini değerlendiren Yunanistan Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis, “bazı provokasyonlar olacak, ancak benim kişisel değerlendirmem 2020’ye kıyasla daha küçük olacak” değerlendirmesini yaptı.

Yunanistan-Türkiye ilişkilerini değerlendiren Yunanistan Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis Türkiye ile ilgili şu yorumu yaptı:  “Birincisi Yunanistan çok daha güçlü, elimizde 6 adet Rafale (Savaş uçağı) var, havadaki gücümüz hakkında ne diyeceğini bilenler için aradaki fark çok büyük. Türkiye’nin şu anda kesinlikle Rafale ile kıyaslanabilecek bir uçağı yok, bu yüzden kolayca bir çatışma riskine girmeyecektir.

İkinci olarak, uluslararası ortam öyle bir durumdadır ki, tüm uluslararası kamuoyu, ulusal egemenliğin ihlaliyle ne ilgisi olduğu konusunda çok hassastır. 2020’de neler yaşandığını yabancılara  açıklamak zorunda kaldık. Şimdi tüm ağlar burada çalışmaya devam ediyor ve tüm yabancı hükümetler neler olduğunu görecek. Erdoğan’ın aşırı uç bir şeye cesaret edeceğine inanmıyorum, bize küfredecek, bağıracak.”

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu