Video Haber GenelYunanistan Haber

“Eğer O An Gelirse Tek Başımıza Savaşacağız Buna Kabiliyetimiz Var”

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Floros katıldığı Delphi forumunda yaptığı konuşmada öyle bir ifade kullandı ki, aklında yine Türkiye ile savaş vardı!

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Floros katıldığı Delphi forumunda yaptığı konuşmada öyle bir ifade kullandı ki, aklında yine Türkiye ile savaş vardı!

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Ege’de barışın tesis edilmesi yerine yine savaştan bahsetti!

Yunanistan Genelkurmay Başkanı General Konstantinos Floros, Delphi forumunda bir konuşma gerçekleştirdi. General Floros, “Eğer o an gelirse ve bir şey olursa tek başımıza uygulayacağız ve buna kabiliyetimiz var. Tabii ki başkaları da gelirse memnuniyetle karşılanacaktır ve bunun için çok sevinçliyiz.” İfadelerini kullanması dikkat çekti.

08 Nisan 2022 Cuma günü, Genelkurmay Başkanı General Konstantinos Floros, Delphi Yıllık Ekonomik Forumu’na (Delphi Ekonomik Forumu VII) “YUNANİSTAN VE AKDENİZ’DE GÜVENLİK VE İSTİKRARIN ROLÜ” temalı oturuma katıldı.

General Konstantinos Floros özetle şu ifadeleri kullandı:

“Eğer bir şey olursa tek başımıza savaşacağız”

blank

“2020-2035 dönemi için yeni kuvvet yapısı onaylandı ve üzerine dört yılda bir gözden geçirilebilecek özel bir silahlanma programı oluşturuldu.

Gelmekte olan gelecek, Yunan silahlı kuvvetleri olarak şimdiki zamandan çok daha iyi olacak ve bunda Yunanistan’ın Fransa ve İsrail ile ve aynı zamanda ABD ile olan ittifakları çok büyük bir rol oynayacak.

Ülkemiz, her zaman siyasi liderliğin rehberliğinde İsrail ve Arap dünyası ve özellikle Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Suudi Arabistan ile daha iyi ilişkiler geliştiriyoruz.

İkili planlamanın yanı sıra Yunanistan-Kıbrıs-Mısır, Yunanistan-Kıbrıs-İsrail ve Yunanistan-Kıbrıs-Ürdün’ün üçlü planlarına da güveniyoruz.

Ülke olarak son on yılda strateji değiştirdi. On yıl önce sadece Türkiye ile uğraşıyorduk. Silah sistemleri gönderdiğimiz Suudi Arabistan ile ilişkilerimiz var, Karadeniz’deki gelişmelere etki ediyoruz.

Tabii ki Türkiye ile ilgili ulusal sorunumuz var. Tehdit altında bir ülkeyiz, bunu biz söylemiyoruz, her gün hissediyoruz bunu.

blank

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri ülkenin bağımsızlığının garantörlüğü haricinde göz koyanlara karşı, geliştirdiği ittifaklar ve işbirlikleri içinden diğer devletlerle birlikte güvenliği tesis etmektedir, sadece Türkiye ile rekabet etmek veya Türkiye’yi karşılamak için değil. Dışa dönük bu işbirlikleriyle bölgenin geleceğini sonuç alarak şekillendirebiliriz. Tabii ki rolü birlikte oynamalıyız. Göz koyanlara karşı rakiplerimiz için korkutucu ve dostlarımız için çekici müttefikler ve ortaklar olmalıyız.

Silahlı Kuvvetlerin görevi, toprak bütünlüğünü ve ulusal bağımsızlığı sağlamaktır. Biz özen gösteriyoruz ve kendimiz yapma kabiliyetine sahibiz. Gezegende belirli bir konumumuz var, biz bir Batılı gücüz.

Masada ortak arkadaş değilsek, menüde olacağız. Sahip olduğumuz güçlerle kararları birlikte şekillendirmek için masada olmayı tercih ediyoruz. Coğrafyanın bize verdiği kilit rolü değiştirmek imkansız.

Yunan Silahlı Kuvvetleri, bizimle aynı bakış açısını paylaşan bölge devletleriyle ilişkiler kurmuştur. İsrail ile operasyonel ve taktiksel olarak, aynı zamanda silahlanma konusunda da iyi ilişkilerimiz var.

Yunanistan’ın hem NATO hem de kendisi için yararlı olan iki kilit noktası var. Ukrayna kriziyle jeopolitik değeri en üst düzeyde ortaya çıkan Girit’teki Suda ve Dedeağaç, nerede gerekiyorsa oraya birliklerin geçişini kolaylaştırabilir.

Silahlı Kuvvetler, Yunanistan’ın bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü garanti altına almanın yanı sıra, güvenliği sağlamaya çalışıyor. Bölgenin geleceğini aktif olarak şekillendiriyoruz.

Bir özne varsa toprak bütünlüğü ve ulusal bağımsızlık önemlidir ve özne Yunandır.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu