Yunanistan Haber

Atina 16 Haritayla İpleri Geriyor!

Yunanistan, 16 haritayla birlikte Türkiye karşıtı uluslararası kampanya başlatıyor.

Yunanistan, 16 haritayla birlikte Türkiye karşıtı uluslararası kampanya başlatıyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Türkiye Dairesi ile Yunan Deniz Kuvvetleri Hidrografi Dairesi tarafından hazırlanan ve “Türkiye’nin Ege ve Doğu Akdeniz’de 50 yıldaki taleplerini” gösterdiği öne sürülen 16 harita, Yunanistan’ın yurtdışındaki Büyükelçilik ile temsilciliklerine gönderildi. Türkiye’ye karşı yeni bir algı kampanyası başlatan Atina; bu haritaları kullanarak, “Türkiye bunları istiyor” propagandası yapacak.

Dosyada, 16 harita ile birlikte Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Themistoklis Demiris’in bir mektubu da yer aldı. Mektupta, Yunan diplomatlara bulundukları ülkelerde “Türk saldırganlığını” göstermek için bu haritaları kullanmaları talimatı verildi.

Harita propagandasında, Türkiye’nin 1972-2022 yılları arasındaki taleplerini yansıttığını öne sürülen haritalar arasında, “Mavi Vatan”, “Türkiye Libya anlaşması”, “Aidiyeti ihtilaflı coğrafi formasyonlar (Kardak vs)”, “Adaların gayri askeri askeri statüsü” ve “TPAO’nun ruhsat verdiği bölgeler” bulunuyor.

Atina yönetimi bu hareketiyle iki ülke arasında son döneme yükselen tansiyonu daha yükseltecek hamleleri peş peşe sıralıyor. Hatta bazı gazetelerde köşe yazarlığı yapan emekli komutanlar ve stratejistler, Ege’de veya Doğu Akdeniz’de Yunan hava sahasını ihlal ettiğini ileri sürdükleri Türk savaş uçaklarından veya İHA’lardan birinin düşürülmesi yönünde yazılar yazmaya devam ederek hükümeti baskı altına almaya çalışıyorlar.

blank

blank

blank

blank

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu