B.Trakya Video HaberBatı TrakyaBatı Trakya Haber

28 Ekim Tüm Yunanistan’da Törenlerle Kutlandı

28 Ekim 1940 “OHİ” (Hayır) bayramı Yunanistan genelinde olduğu gibi Batı Trakya‘da da törenlerle kutlandı.

28 Ekim 1940 “OHİ” (Hayır) bayramı Yunanistan genelinde olduğu gibi Batı Trakya‘da da törenlerle kutlandı.

28 Ekim 2023 Cumartesi günü Dedeağaç, Gümülcine ve İskeçe‘de düzenlenen resmi geçit törenleriyle kutlanan “OHİ” bayramına havanın da güzel olmasıyla halkın yoğun ilgisi vardı.

blank

Törene devlet okulları başta olmak üzere, azınlık okulları, kültür ve spor dernekleri ve Yunan ordu mensupları resmi geçit törenine katıldı.

blank

Törenler Gümülcine’de önce Cunta’nın diktiği Kılıç anıtına çeleklerin konulmasıyla başladı. Buradaki törene Yerel ve askeri makamların yanı sıra Milletvekilleri Stilianidis ve İlhan Ahmet de katıldı.

blank

Geçmiş yıllarda yapılan törenlerde Milletvekili İlhan Ahmet Cunta’nın diktiği Kılıç anıta çelenk koymazken bu yılki kutlamada anıta çelek koyması ise dikkatlerden kaçmadı.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu törene Başkonsolos Aykut Ünal ile katılım sağladı.

blank

Buradaki törenin ardından resmi geçit töreni başladı. Önce Rodop ilindeki Sivil Toplum Kuruluşları ve sırasıyla okullar ve son olarak da bölgedeki askeri kuvvete ait komutan askerler tören alanından geçti. Keza Yunanistan Emniyet Teşkilatı da personeli ve araçlarıyla tören alanından geçiş yaptı.

Son olarak her yıl olduğu gibi Rodop ili genelinden serbest meslek sahipleri ve sivillerden oluşan silahlı yedek askerler de tören alanından geçiş yaptı.

VİDEO İZLE

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu