Yunanistan Haber

Yunanlı Bakan: “Başkan Erdoğan; Yunanistan İle Artık Başa Çıkamazsın”

“Sayın Erdoğan’a söylemek istiyorum; eğer gece, gündüz, sabah, öğlen, öğleden sonra ne zaman gelirsen gel, çok basit Rafale uçaklarımız ve Viper’ler Türk Hava Kuvvetleri’ni paramparça yapacaklardı.”

“Sayın Erdoğan’a söylemek istiyorum; eğer gece, gündüz, sabah, öğlen, öğleden sonra ne zaman gelirsen gel, çok basit Rafale uçaklarımız ve Viper’ler Türk Hava Kuvvetleri’ni paramparça yapacaklardı.”

Yunanistan’da Yeni Demokrasi Partisi Başkan Yardımcısı, Miçotakis hükümetinin Kalkınma ve Yatırım Bakanı Adonis Georgiadis, 28 Ocak Cumartesi sabahı katıldığı Yunan SKAİ televizyonunda bir programda Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik tehdit dolu sözler sarf etti.

Bakan Georgiadis, “Şimdi tekrarlıyorum; Başkan Erdoğan; Yunanistan’la artık başa çıkamazsın. İyi ki Miçotakis geldi ve Silahlı Kuvvetlerimiz eksik olan silahlarla güçlendi. Sayın Erdoğan’a söylemek istiyorum; eğer gece, gündüz, sabah, öğlen, öğleden sonra ne zaman gelirsen gel, çok basit Rafale uçaklarımız ve Viper’ler Türk Hava Kuvvetleri’ni paramparça yapacaklardı.” İfadelerini kullandı.

Bakan Georgiadis şu ifadeleri kullandı:

“Rafale uçaklarımız ve Viper’ler Türk Hava Kuvvetleri’ni paramparça yapacaklardı”

“Yeni Demokrasi’nin Başkan Yardımcısı Adonis Georgiadis, bir hükümete ve bir partiye dahil olduğu için gurur duyuyor. Bu 3.5 yıl içerisinde Silahlı Kuvvetlerimizi o kadar çok güçlendirdik ki, Başkan Erdoğan’ın her defasında “gece geleceğiz” saçmalıklarını duydukça gülme krizine giriyoruz. Sayın Erdoğan’a söylemek istiyorum; eğer gece, gündüz, sabah, öğlen, öğleden sonra ne zaman gelirsen gel, çok basit Rafale uçaklarımız ve Viper’ler Türk Hava Kuvvetleri’ni paramparça yapacaklardı. Ve sonra da Ege’de artık tamamen var olan egemenliğimiz neticesinde, Türkiye bizim merhametimizde olacaktı ve ne istiyorsak onu yapacaktık. Bizim Türkiye’ye karşı herhangi bir savaş arzumuz yok. Biz Rafale uçaklarını ve Viper’leri veya yarın F-35’leri Türkiye’ye karşı savaş yapalım diye almıyoruz.  Biz sadece tarihi Roma söylemine inanıyoruz, “eğer barış istiyorsan savaşa hazır olmalısın”.

Şimdi tekrarlıyorum; Başkan Erdoğan; Yunanistan’la artık başa çıkamazsın. İyi ki Miçotakis geldi ve Silahlı Kuvvetlerimiz eksik olan silahlarla güçlendi. Torpilleri aldık, tanklar için mermi aldık, Fırkateynleri sipariş ettik, Fransa ile ittifak kurduk, Amerika ile ittifak kurduk, Rafale uçaklarını satın aldık, Viper’lerin modernizasyonunu hızla devam ettiriyoruz, F-35’lere dahil olmak üzere mektup gönderdik. Bütün bu söylediklerim, ama bütün hepsine SİRİZA karşı çıktı. Hepsine.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu