Yunanistan Haber

Yunanistan’dan Türkiye’ye Taziye Telefonları ve Yardım Ekibi

""Hayatını kaybedenlerin ailelerine derinden başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Yunanistan, kaynaklarını seferber ediyor, acil yardım sağlanacak."

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, deprem dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye ve Suriye’de yıkıma neden olan deprem dolayısıyla üzgün olduğunu belirtirken, “Hayatını kaybedenlerin ailelerine derinden başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Duygu ve düşüncelerim, etkilenen herkesle birlikte. Yunanistan, kaynaklarını seferber ediyor, acil yardım sağlanacak” ifadelerini kullandı.

Miçotakis, telekonferansla çeşitli bakanlıklarla düzenlediği toplantıdan önce yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve ülke olarak tüm imkanların Türkiye’ye sunulması gerektiğini kaydetti.

Yunanistan’ın deprem konusunda tecrübeli olduğunu ifade eden Miçotakis, deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Yunanistan’dan Özel Afet Müdahale Birimine (EMAK) bağlı ekiplerin gönderileceğini anımsattı. Miçotakis, Yunanistan’ın, Türkiye’ye destek teklifinde bulunan ilk ülke olduğunu da iddia etti.

Dışişleri Bakanı Dendias Çavuşoğlu’na taziyeleri iletti

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na taziye dileklerini iletti.

Dendias, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Çavuşoğlu ile temasa geçtiğini belirterek, “Yunanistan’ın, hasar müdahalesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek konusunda hazır olduğunu söyledim.” ifadesini kullandı.

Savunma Bakanı Panagiotopulos

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Türkiye’de meydana gelen depreme ilişkin yaptığı paylaşımda, “Türkiye’de meydana gelen yıkıcı deprem için en içten taziyelerimi ve üzüntümü ifade ederek, Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar’a bir destek mesajı göndererek, Yunanistan’ın ilk C-130’un İncirlik’e varmasıyla birlikte sınanan insanlara yardım sağladığına dair güvence verdim.”

Yunanistan Elefsina Askeri üssünden havalanan C-130 askeri nakliye uçağı ile 1. EMAK’tan 21 kişilik bir itfaiye grubu, iki (2) kurtarma köpeği ve özel bir kurtarma aracı, bir (1) İtfaiye Mühendisi Subay çöken binaların kalıntılarında sütunların kaldırılması konusunda uzman, EKAV’dan beş (5) doktor ve kurtarıcı ve ayrıca OASP Başkanı Türkiye’ye gitti.

 

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu