Yunanistan Haber

Yunanistan’dan Türkiye’ye Karşı Dedeağaç Limanı Hamlesi Geldi

Ukrayna tahılını Dedeağaç üzerinden dünya piyasalarına ulaştırılmasını sağlamak ve güvenli stratejik ortak ve koridor görüntüsü vermek.

Yunanistan’dan Türkiye’ye karşı bir atak daha geldi. Bu da Boğazları devre dışı bırakarak Ukrayna tahılını Dedeağaç üzerinden dünya piyasalarına ulaştırılmasını sağlamak ve güvenli stratejik görüntüsü vermek.

Ukrayna’yı işgal eden Rusya’nın uyguladığı deniz ablukasının sona ermesi ve Ukrayna limanlarında bekletilen yüzbinlerce buğdayın dünya piyasalarına çıkartılması yönünde girişimlerde bulunan Ankara’nın Kremlin ile konu hakkında görüşmeleri devam ederken Atina’dan karşı bir hamle geldi.

Yunanistan, Ukrayna hububatlarının Karadeniz-Boğazlar-Ege Denizi üzerinden deniz yoluyla taşınmasına ilişkin yukarıdaki planın dışında, Yunanistan’ın mührü ile başka bir alternatif rota, Dedeağaç Limanı üzerinden taşınabileceği konusunda girişimlerde bulunulduğu belirtildi.

İtalya’yı aracı, Dedeağaç’ı da devreye sokma planlarına devam

blank

Bu vesileyle çok fazla gündeme getirilmeden Dedeağaç Liman Müdürlüğü’nde geniş kapsamlı bir toplantı yapıldı ve konu operasyonel açıdan enine boyuna ele alındı.

Toplantıya Dedeağaç Liman Müdürü Konstantinos Hacimihail ve Yönetim Kurulu üyeleri, TRAINOSE Demiryolları Şirketi Ticari Taşımacılık Birimi Müdürü Biasin Roberto ve çalışma arkadaşları katıldı.

Dedeağaç bölgesindeki kaynakların belirttiğine göre Yunanistan’ın hamlesinin amacı, Türkiye’yi ve Boğazları bir bakıma devre dışı bırakarak, Dedeağaç Limanı’nı Ukrayna tahıllarının taşınması için bir terminal olarak belirlemek üzere görüşmelere başlandığı belirtiliyor. Bunu mümkün kılmak için sessiz sedasız görüşmelerin Ukrayna’daki pazarlama şirketleri ile de devam ettiği ileri sürülüyor. Hatta Atina’nın Ukrayna’ya bir heyeti de gönderdiği gelen haberler arasında yer alıyor.

Atina ayrıca İtalya’nın da devreye girmesi için Miçotakis’in İtalya Başbakanı Mario Draghi ile iki gün önce Roma’da yaptığı son toplantıda da ele alındığı gelen haberler arasında yer alıyor.

Yukarıda bahsedilen plan üzerinde anlaşmaya varılması durumunda, Ukrayna tahılı demiryolu aracılığıyla önce Dedeağaç’a ve oradan Ege Denizi üzerinden dünyanın geri kalanına taşıma olasılığının ciddi olarak değerlendirildiği görülüyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu