Yunanistan Haber

Yunanistan’da Askeri Uçak Düştü

Yunanistan'da Kalamata kentinde bulunan askeri eğitim merkezinden havalanan uçak geri dönemedi ve yarım deniz milli mesafede düştüğü belirtiliyor.

Yunanistan’da Kalamata kentinde bulunan askeri pilot eğitimi merkezinden eğitim için havalanan bir Τ-2E Buckeye geri dönüş esnasında saat 11:28 civarında havalimanına kısa bir mesafede düştü.

Kalamata kentinde sabah saat 11:00’den kısa bir süre sonra, Hava Kuvvetlerine ait bir eğitim uçağının belirsiz koşullar altında düşmesi evli ve iki çocuk babası 40 yaşındaki pilotun trajik ölümüyle sonuçlanması Yunan Hava Kuvvetlerini yasa boğdu. Yunanistan Savunma Bakanlığı 3 gün yas ilan etti.

120. Eğitim Kanadı’na ait T-2 tipi, iki koltuklu, içinde yalnızca hayatını kaybeden 40 yaşındaki subayın bulunduğu bir eğitim uçağı havaalanı kapısının 500 metre kuzeyinde, Mikromani’deki Ari bölgesinin yakınına düştü.

Eğitim uçuşu yapan uçağın inişe geçtiği sırada düştüğü belirtilirken, görgü tanıklarına göre kazadan önce patlama sesleri duyulduğu belirtildi. Talihsiz pilotun kız kardeşi bu elim kazayla ilgi şunları söyledi: “Son uçuşuydu, eşi ve çocukları onu havalimanında bekliyordu. Uçuştan sonra yeni yılı ailesiyle birlikte geçirmek üzere Girit’e gideceklerdi. Eşi Giritli. Bu şekilde gitmesi çok yazık, 3.000 saat uçuşu bulunan bir eğitimciydi.”

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu