Yunanistan Haber

Yunanistan’da Araç Sigortası Primleri Artacak

Yunanistan’da araç sigortalarında %15, %20 ve hatta %25 oranında artışların olabileceği ileri sürüldü.

Yunanistan’da araç sigortalarında %15, %20 ve hatta %25 oranında artışların olabileceği ileri sürüldü.

Yunanistan’da araç sigorta fiyatları enflasyon tarafından belirlenirken, bazı tüketiciler yıllık sigorta sözleşmelerinin maliyetinde çift haneli artış oranları bile olabileceğini belirtiyorlar.

Yunanistan Kalkınma ve Yatırım Bakanlığı’ndan bir yetkili yaptığı açıklamada, “sigorta sektörü enflasyon artışları ortamından etkilenen bir sector. Her şey nasıl artıyorsa, araba sigortası primleri de artıyor” yorumunu yaptı.

Bakanlığın üst düzey yetkilisi, bu gün araç sahiplerinin alışkın olduğu %2 veya %4’lük seviyelerden, yaşanacak bu yeni artışla %15, %20 ve hatta %25’e kadar varabilecek oranında artacağını ileri sürdü.

Yunanistan’da sigorta piyasası serbest olduğundan, fiyat revizyonlarında herhangi bir düzeltme maddesi veya üst sınır bulumuyor. Dolayısıyla, araç sigortası primlerindeki artışlardan şikayet eden olsa bile, sigorta şirketlerine devlet tarafından yaptırım uygulanamıyor.

Kalkınma Bakanlığı’nın aynı yetkilisinin açıkladığı gibi, sigorta şirketlerinin primlerini neden artırdıklarını devlete belgeleme zorunluluğu bulunmuyor. Sigorta primlerini nasıl fiyatlandırılacağına şirketlerin kendileri karar verir (bu bir rekabet meselesidir) ve müşteri kendisi için en avantajlı teklifi seçmek için pazar araştırması yapar.

Özünde, sigorta şirketleri, meydana gelen olağan (istatistiksel olarak) kazalarla hangi maliyetleri ödeyeceklerini ve sigorta poliçelerinden hangi geliri elde edeceklerini dikkate alarak, uygulanabilir kalmak için primleri artırmaları gerekip gerekmediğine karar vermek için aktüeryal çalışmalar yürütmektedir. Örneğin, bazı sigortalar sigortalının genç veya yaşlı bir sürücü olup olmadığını dikkate alır, bazıları ise aracı sigortalamadan önce görmek ister.

Araba sigortası nasıl hesaplanır?

Genel olarak, ücretin hesaplanması, bu amaç için kritik ve önemli olarak değerlendirdiği risk faktörleri dikkate alınarak, her sigorta şirketi tarafından serbestçe gerçekleştirilir.

Gösterge olarak, sigorta poliçesinin maliyetini etkileyen en yaygın faktörlerden bazıları şu şekilde sıralanıyor:

Sürücünün yaşı

Aracın kullanımı (özel araç, kamyon vb.)

Aracın özellikleri (değer, motor hacmi, beygir gücü, üretim yılı vb.)

Aracın hasar geçmişi

Sigorta primlerinin ödeme şekli

Aracın normalde kullanıldığı coğrafi bölge

Ayrıca, önemli bir fiyatlandırma faktörü, her sigorta şirketinin üstlendiği, yasalarca sağlanmış veya sigorta şirketi ile sigortalı arasında kararlaştırılıp kararlaştırılmadığına bakılmaksızın teminat limitleridir (sigorta tutarları).

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu