Yunanistan Haber

Yunanistan ve Güney Kıbrıs Lefkoşa’da Doğu Akdeniz Sınırlarını Masaya Yatırıyor

Yunanistan ve Güney Kıbrıslı Barolar, Lefkoşa'da "Doğu Akdeniz'de Deniz Bölgelerinin Sınırlandırılması" konulu bir etkinlik düzenliyor.

Yunanistan ve Güney Kıbrıslı Barolar, Lefkoşa’da “Doğu Akdeniz’de Deniz Bölgelerinin Sınırlandırılması” konulu bir etkinlik düzenliyor.

Yunanistan Barolar Birliği ve Pan-Kıbrıs (Güney) Barosu, 5 Kasım 2022 Cumartesi günü Lefkoşa’da “Doğu Akdeniz’de Deniz Bölgelerinin Sınırlandırılması” konulu bir etkinlik düzenliyor. 5 Kasım tarihinde Lefkoşa’da düzenlenecek etkinliğe Yunanistan’dan eski Başbakanlar Yorgo Papandreu, Antonis Samaras, Aleksis Çipas, Yunanistan Eğitim Bakan Yardımcısı Angelos Sirigos ve Yunanistan Genelkurmay Onursal Başkanı, eski Milli Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis konuşmacı olarak katılıyor.

Lefkoşa’daki “Hilton” otelde gerçekleşecek etkinliğe şu isimler katılıyor:

  • Yorgo Papandreu, Yunanistan eski Başbakanı, Milletvekili.
  • Antonis Samaras, Yunanistan eski Başbakanı, Milletvekili.
  • Yunanistan eski Başbakanı, SİRİZA Partisi Başkanı, Parlamento Üyesi Aleksis Çipras.
  • Yunanistan Barolar Birliği Başkanları Genel Kurulu Başkanı ve Atina Barosu Başkanı Dimitrios Vervesos.
  • Pan-Kıbrıs (Güney) Barosu Başkanı Hristos Kliridis.

Aynı zamanda, etkinliğin ilk tematik döngüsünde, “Kathimerini” gazetesi İngilizce baskısının yöneticisi Athanasios Ellis’in koordinatörlüğü yaparken, konuşmacılar ise:

– Angelos Sirigos, Yunanistan Eğitim Bakan Yardımcısı, Parlamento Üyesi ve Panteion Üniversitesi’nde Uluslararası Hukuk Profesörü, “Doğu Akdeniz Haritaları” konusunda bir sunum yapacak.

– Yunanistan Genelkurmay Onursal Başkanı, eski Milli Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, “Doğu Akdeniz’deki deniz bölgeleri: Mevcut koşullar altında fırsatlar ve riskler” konusunda bir sunum yapacak.

– Uluslararası Hukuk ve Deniz Hukuku alanında öğretim görevlisi olan Antonis St. Stilianou, “Türkiye’nin Ege kıta sahanlığındaki ve Kıbrıs (Güney) Cumhuriyeti MEB’indeki tahrikleri ve bunların jeopolitik sonuçları” konusunda bir sunum yapacak.

– Anna Koukkidi-Prokopiou, enternasyonalist, Kıbrıs/Türkiye konularında danışman, Uluslararası Kriz Grubu: “Jeopolitik bağlam ve güç ilişkileri – Doğu Akdeniz için fırsatlar ve tehditler” konusunda bir sunum yapacak.

– Siyasi müdahaleler, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti’nin üç Cumhurbaşkanı adayı tarafından yapılacak.

Ardından, ikinci tematik döngüde, koordinatör Pan-Kıbrıs (Güney) Barosu başkan yardımcısı Yorgos Hristofidis olacak ve konuşmacılar:

– EKPA Hukuk Fakültesi ve Oxford Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi ve araştırmacı olan Efthimios Papastavridis, “Yunanistan – İtalya ve Mısır arasındaki deniz bölgesi sınır anlaşmaları” konulu bir sunum yapacak.

– Anastasia Strati, Büyükelçi, Dışişleri Bakanlığı Danışmanı ve Uzman “Sınırlama ilkeleri ve adaların deniz bölgelerine hakkı” konusunda bir sunum yapacak.

– PDS Uluslararası ve Avrupa Hukuku Komitesi başkanı ve Güney Kıbrıs Üniversitesi’nde Uluslararası Kamu Hukuku öğretim görevlisi Nikolas A. İoannidis, “Kıbrıs (Güney) Cumhuriyeti ile komşu devletler arasındaki deniz bölgesi sınırlandırma anlaşmaları”, konusunda bir sunum yapacak.

–Neapolis-Baf Üniversitesi’nde Uluslararası Kamu Hukuku Doçenti Thomas Nektarios Papanastasiou, “Kıbrıs’ın (Güney) Deniz Bölgelerinde Uluslararası Enerji Yatırımlarının Zorlukları” konusunda bir sunum yapacak.

Etkinlik, Yunanistan Barolar Birliği Başkanları Genel Kurulu’nun (www.olomeleia.gr) ve Atina Barosu’nun (www.dsa.gr) web sitelerinde ve Pan-Kıbrıs (Güney) Barosu’nun Facebook sayfasında çevrimiçi olarak yayınlanacak.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu