Yunanistan Haber

Yunanistan ve Ermenistan Askeri İş Birliği Antlaşması İmzaladı

Yunanistan ve Ermenistan arasında yeni bir askeri iş birliği antlaşması imzalandı. İki ülke, askeri ortaklıklarını daha geniş alana yayıyor.

Yunanistan ve Ermenistan arasında yeni bir askeri iş birliği antlaşması imzalandı. İki ülke, askeri ortaklıklarını daha geniş alana yayıyor.

Yunanistan-Ermenistan 2023 askeri işbirliği programı, Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı Tuğgeneral Vasilios Çamis ve Ermenistan Savunma Bakanlığı Savunma Politikası ve Uluslararası İşbirliği Dairesi Başkanı Levon Ayvazyan tarafından imzalandı.

2023 programı, 15’i Yunanistan’da ve 6’sı Ermenistan’da gerçekleştirilecek olan 21 faaliyet içermekte. Program kapsamında bulunan faaliyetlerin içerikleri:

Özel Harekat Kuvvetlerinin ortak eğitimi.

Elektronik harp konusunda ortak eğitim.

Barışı Destekleme Operasyonları için Çok Uluslu Eğitim Merkezi’ne katılım.

Hava savunma sistemlerinde deneyim ve ders alışverişi.

Personel değişimi ve okullara ve çok uluslu okullara ziyaretlerin yanı sıra seminerler.

Askeri istihbarat alanına özel önem verilerek, ortak ilgi alanlarına ilişkin personel toplantıları ve görüşmeleri.

Yunanistan, Ermenistan’ın Rusya’dan sonraki en önemli askeri ortaklarından birisi ve iki ülkenin askeri iş birliği 1996’da imzalanan antlaşmaya kadar gitmekte. İki ülke en son 31 Ağustos 2021’de GKRY ile birlikte Üçlü Savunma İş Birliği Antlaşması’nı imzalamış, eğitim, uzmanlık paylaşımı ve askeri iş birliği konusunda anlaşılmıştı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu