Yunanistan Haber

Yunanistan Uzun Menzilli Füzelerle İlgileniyor

Yunanistan F-16 Viper ve F-35 savaş uçaklarını donatmak amacıyla 920 kilometreyi aşan menzile sahip Kruz füzesi almak istiyor.

Yunanistan F-16 Viper ve F-35 savaş uçaklarını donatmak amacıyla 920 kilometreyi aşan menzile sahip Kruz füzesi almak istiyor.

Ta Nea gazetesinin haberine göre, Yunanistan, F-16 Viper savaş uçaklarını ve tabii ki F-35 Blok 4’ü donatmak istediği AGM-158 JASSM silah sistemlerini satın almakla ilgileniyor.

ABD hükümetinin seyir füzesinin satışına yeşil ışık yakması münasebetiyle, üretici firma Lockheed Martin’in temsilcisi Lawrence Pravecek, geçtiğimiz günlerde Yunanistan’a geldi ve Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığında Hava Kuvvetleri yetkilileriyle bir araya geldi.

Toplantının amacı şirketin bir dizi sisteminin yeteneklerini sunmaktı. Hava Kuvvetlerinin yalnızca AGM-158 JASSM füzesiyle değil, aynı zamanda ER (Genişletilmiş Menzil) versiyonuyla da ilgilendiğini belirtiliyor.

Bu özel versiyon AGM-158 JASSM-ER, 920 kilometreyi aşan bir menzile sahip olup, Yunan Hava Kuvvetlerine ilk kez alt stratejik saldırılar için gerçek olanaklar sağladığı ileri sürülüyor.

Ancak şu aşamada Yunanistan’ın ABD’ye Talep Mektubu (LOR) gönderilerek resmi bir talepte bulunulmadığı belirtiliyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu