Yunanistan Haber

Yunanistan: “Türkiye İçişlerimize Karışmaya Çalışıyor”

"Türkiye, bir kez daha uluslararası davranışın temel kurallarını ihlal ederek başka bir devletin içişlerine karışmaya çalışıyor."

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek’in bir Yunanlı tarafından ölümle tehdit edilmesine ilişkin yayınladığı açıklamasında, “Tüm tehditlere ve baskılara rağmen, insan hakları ve özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyen Batı Trakya Türk Azınlığının arkasındayız” açıklamasına cevap verdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Batı Trakya’daki Türk azınlığı ilgilendiren konulara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye, bir kez daha uluslararası davranışın temel kurallarını ihlal ederek başka bir devletin içişlerine karışmaya çalışıyor” ifadelerine yer veriliyor.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer alıyor:

“Yunanistan bir hukuk devletidir, Uluslararası Hukuka saygılıdır ve Türkiye’den farklı olarak Lozan Antlaşması gibi Uluslararası Sözleşmelerden kaynaklanan uluslararası yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmektedir.

Özellikle Yunan vatandaşlarını ilgilendiren konularda, Türkiye gibi üçüncü ülkelerden gelen önerileri de kabul etmiyoruz.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu