Yunanistan Haber

Yunanistan Parlamentosu Şöyle Şekillendi

SİRİZA partisinde liderliğe 35 yaşındaki işadamı Stefanos Kasselakis'in seçilmesinin ardından 9 milletvekili istifa etti.

Yunanistan’da ekonomik kriz sırasında ülkeyi yöneten SİRİZA partisinde liderliğe 35 yaşındaki işadamı Stefanos Kasselakis’in seçilmesinin ardından 9 milletvekili istifa etti. Görevden ayrılanlar arasında Batı Trakya Türk Milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Özgür Ferhat da bulunuyor.

Böylece SİRİZA’nın son seçimlerde elde ettiği sandalye sayısı 300 üyeli Parlamentoda 47’den 36’ya düştü.

Seçimlerden birkaç ay sonra, SİRİZA’nın Parlamento grubundan istifa eden dokuz Milletvekili yeni bir Parlamento Grubu oluşturulmasına ilişkin bugün yapılan duyurunun ardından Parlamentoda bir değişiklik sahnesi şekilleniyor.

11 milletvekilinin bağımsız kalmaları sonucu, SİRİZA’nın 36 Milletvekilinden oluşan Parlamento yetkisini düşürdü. Sonuç olarak, 32 Milletvekiline sahip 3. sırada olan PASOK’un SİRİZA ile arasındaki fark sadece dört sandalye.

Dolayısıyla kırılgan SİRİZA’daki yeni krizde ve beş Milletvekilinin daha ayrılma ihtimalinde, resmi muhalefet rolünü kaybetme tehlikesi var, çünkü bu durumda Milletvekili sayısı 31’e düşecek ve Parlamenter güç, bugün üçüncü parti olan PASOK’un altına inecek.

Milletvekilleri Evklidis Çakalotos ve Petis Perka’nın ayrılmasıyla sayı 45’e düştü ve Sias Anagnostopulu, Efi Ahçioglu, Hüseyin Zeybek, Özgür Ferhat, Nasos İliopulos, Dimitris Canakopulos, Meropis Cufi, Alekis Hariçis, Theanos Fotiu’nun da bağımsız kalmalarıyla bu sayı 36’ya düştü.

Böylece Parlamento’daki partilerin gücü şu şekilde oluştu:

14 bağımsız (11’i SİRİZA’dan, ikisi Plevsi Eleftherias’tan ve biri Spartiates).

NEA DİMOKRATİA 158,

SİRİΖΑ 36,

PASOK 32,

ΚΚΕ 21,

ELLİNİKİ LİSİ 12,

SPARTİATES 11,

ΝİKİ 10,

PLEVSİ ELEFTERİAS 6,

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu