Yunanistan Haber

Yunanistan Meriç Sınırını Bu Dronlarla Kontrol Edecek

Yunanistan tarafında devriye gezerek kaçak göçün önlenmesinde kullanılacak olan dronlar, 86. Selanik Enternasyonal Fuarı’nda Göç Politikası Bakanlığı'nın standında tanıtıldı.

Meriç sınırının Yunanistan tarafında devriye gezerek kaçak göçün önlenmesinde kullanılacak olan dronlar, 86. Selanik Enternasyonal Fuarı’nda Göç Politikası Bakanlığı’nın standında tanıtıldı.

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, Göç Politikası Bakanlığı’nın standını ziyaret eden Başbakan Kiriakos Misotakis’e dronlar ile ilgili kullanılacak alanlara yönelik bilgi sundu ve bu eylemlerin sınır gözetimi için yenilikçi algoritmalar içerdiğini belirtti.

Bir yapay zeka algoritması kullanan bu dronlar, kendi başına veya toplu halde erişilmesi zor ve hatta imkansız olan alanlarda devriye gezecek. Ayrıca topladığı görüntü ve bilgileri analiz edebilecek ve Yunanistan’ın güvenliğine yönelik tehditleri tespit ederek merkeze aktarabilecek.

Bakan Mitarakis, Yunanistan’ın sınır koruma için yapay zeka alanında öncü olduğunu ve Yunanistan için 3,7 milyon avroluk bir finansman programının rekabetçi bir sürecin ardından onaylandığını söyledi. Mitarakis, bu dronların sadece göçmenlerin kaçak geçişlerinde değil, kaçakçılıkla mücadele, arama kurtarma gibi diğer ihtiyaçlar için de kullanılabileceğini aktardı.

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu