Yunanistan Haber

Yunanistan Eski Savunma Bakanına Suudi Arabistan’dan Yüksek Devlet Nişanı

"Yunanistan ve Suudi Arabistan güçlü dostluk bağlarıyla birbirine bağlı.”

Suudi Arabistan en yüksek devlet nişanını Yunanistan eski Savunma Bakanı Yeni Demokrasi Partisi Kavala Milletvekili Nikos Panagiotopulos’a tevdi etti.

Yunanistan eski Savunma Bakanı Yeni Demokrasi Partisi Kavala Milletvekili Nikos Panagiotopulos, Suudi Arabistan’da bir vatandaşın alabileceği en yüksek onur olan Suudi Arabistan Kralı I. Abdülaziz Nişanı ile ödüllendirildi.

Tören, Panagiotopoulos’un Atina ile Riyad arasındaki stratejik savunma ilişkisini ve iş birliğini güçlendirmeye yönelik yaptığı çalışmalar nedeniyle Suudi Arabistan’ın Psihiko Büyükelçisi’nin rezidansında düzenlendi.

Yüksek devlet nişanı, Kraliyet Kararnamesi uyarınca verilen karar Savunma Albayı Rashid Alaboudi tarafından okunduktan sonra Kral Salman bin Abdulaziz Al Saud’u temsilen Suudi Arabistan Büyükelçisi Dr. Dr. Saad Alammar tarafından tevdi edildi.

Törende Yunanistan Genelkurmay GEETHA Başkanı General Dimitrios Houpis, GEETHA fahri Başkanı Kostantinos Floros, Dışişleri Bakanlığı Teşrifat Kuralları Müdürü Büyükelçi Aglaia Balta ve GEETHA 5. Şube Müdürü Korgeneral Konstantinos Kolokotronis hazır bulundu.

blank

Törenin ardından yaptığı açıklamada Panagiotopoulos şunları söyledi:

“Yunanistan ve Suudi Arabistan güçlü dostluk bağlarıyla birbirine bağlı”

“Yunanistan ve Suudi Arabistan güçlü dostluk bağlarıyla birbirine bağlı. Halklarımız ve ülkelerimizin Silahlı Kuvvetleri arasındaki ilişkileri güçlendirmek için Başbakan Sayın Kiriakos Miçotakis’in yönetimi altında çalışmış olmaktan onur duyuyorum.

Suudi Arabistan Krallığı ile bölgedeki jeostratejik zorluklara ilişkin ortak kaygıları paylaşıyor, aynı zamanda Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’da barış, istikrar ve refah için yakın çalışma yönünde ortak bir vizyonu paylaşıyoruz.

Bu çalışmanın meyvesi, 20 Nisan 2021’de Riyad’da imzaladığımız Yunanistan-Suudi Arabistan Silahlı Kuvvetleri Statü Yerleşim Anlaşması’dır. Buna dayanarak, Suudi Arabistan Yunan Kuvvetlerinin oluşumu ve uzun menzilli Güdümlü Füze Topçusunun (PKB) “Patriot” uçaksavar sisteminin konuşlandırılması öngörülüyor.

Misyonun amacı, uluslararası “Entegre Hava ve Füze Savunma Konsepti” (Integrated Air and Missile Defence Concept) girişiminin uygulanması çerçevesinde Suudi Arabistan Krallığı’nın hava savunmasını ve füze karşıtı korumasını güçlendirmektir. Çünkü sonuçta tıpkı dostlar gibi, iyi müttefikler ihtiyaçta ortaya çıkıyor.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu