Yunanistan Haber

Yunanistan, Ege ve Doğu Akdeniz İçin Yeni Silahlar Alıyor

Yunanistan artık gemisavar roketleri taşıyabilen 145 uçağa sahip olacak. (Rafale uçakları EXOCET ve F-16’lar da HARPOON).

Yunanistan’da Parlamento’da Silahlanma Programları ve Sözleşmeleri Özel Daimi Komitesi’nin toplantısı yapıldı ve Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos yeni silah ve mühimmatlar alımı konusunda Komiteye detaylı bilgi sundu.

Parlamento’daki muhabirlerden alınan bilgilere göre, ulusal delegasyon yeni bir silah paketi için Komiteden onay istiyor. Bu silahların Yunanistan Silahlı Kuvvetlerini daha da güçlendirecek çok önemli silahlar olduğuna vurgu yapılıyor.

Her şeyden önce, alınacak silahların içinde gemi-savar roketi olarak bilinen uzun menzilli HARPOON roketleri var. Bu roketlerden 60 adet alınması gündemde.

Normal HARPOON roketleri aktif radar kullanır ve düşman savunmasından kaçınmak için deniz yüzeyine çok yakın irtifada uçma kabiliyetine sahiptirler. Savaş uçaklarından, savaş gemilerinden ve sabit platformlardan fırlatma özelliği bulunmaktadır. Özellikle savaş gemileri için büyük imha edici güce sahiptir.

Yunanistan artık gemi-savar roketleri taşıyabilen 145 uçağa sahip olacak. (Rafale uçakları EXOCET ve F-16’lar da HARPOON).

38 adet F-16 Blok 50 savaş uçağı da kitleri değiştirilerek seviyeleri yükseltilecek.

Ayrıca S-400 hava savunma sistemlerinin “kabusu” olan HARM anti-radar roketlerinin tedarik edilmesi de bu paketin içinde yer alıyor. Bilindiği üzere HARM anti-radar roketleri S-400 hava savunma sistemlerinin doğrudan radarlarını hedef alıyor ve imha ediyor. Böylece sistemi kör haline getiriyor ve devre dışı kalmasını sağlıyor.

Aynı zamanda Temmuz ayında Savunma Bakanlığı’nın siyasi ve askeri liderliğinden oluşan bir heyet çok önemli görüşmelerin yapılacağı ABD’ye gidecek ve F-35’lerin üretildiği fabrikayı da ziyaret edecek. Heyet bu ziyaretinde Yunanistan’ın resmi olarak F-35 savaş uçaklarından oluşan bir filoyu satın almak istediğini Amerikalı yetkililere bir kez daha aktaracak.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu