Yunanistan Haber

“Yunanistan Dışişleri: “Türkiye Sınır Sorunu Yaratmak İstiyor”

"Türkiye'nin bu davranışı göçmen-mülteci meselesini araçsallaştırma ve paralel olarak muhtemelen sınır sorunu yaratmaya yönelik bir hareket."

Yunanistan Dışişleri: “Ulusal çıkarlarımızın aleyhine yapılan bu yeni girişime karşı sağduyu ve sorumluluk gerekmektedir.”

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Meriç (Evros) bölgesinde Meriç Nehri ortasında bir adacıkta iki haftadan bu yana yaşanan 38 Suriyeli mülteci dramı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada son yaşananları, Türkiye’nin göçmen-mülteci meselesini araçsallaştırma ve paralel olarak muhtemelen sınır sorunu yaratmaya yönelik bir hareket olarak değerlendiriyor.

Dışişlerinin açıklamasında ana muhalefet ve iç siyasete yönelik de mesaj içeriyor. Açıklamada, “Ulusal çıkarlarımızın aleyhine yapılan bu yeni girişim karşısında, ülkemizin tüm siyasi güçlerinden, muhalefetin bir kesimi tarafından meseleyi partizan bir yüzleşme alanına dönüştürme girişimi yerine sağduyu ve sorumluluk gerekmektedir.” İfadeleri kullanılıyor.

Türkiye’yi suçladı

blank

Öte yandan bugün Evros (Meriç) iline gelen Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis  Mitarakis, göçmenleri Türkiye’nin Yunanistan’a zorla ittiğini ileri sürdü. Mitarakis, göçmenlerin verdikleri ifadede, nehrin Türk tarafından geldikleri ve Türk makamları tarafından adacığa itildiklerini söylediklerini aktardı.

Mitarakis, Türk yetkililerin göçmenleri Türkiye’de tutukladıklarını ve uluslararası hukuka göre uluslararası koruma başvurusu yapma hakkı vermek yerine, Türk jandarmaların göçmenleri Meriç Nehri kıyısına getirip şiddet tehdidiyle Yunanistan’a gelmeye zorladıklarını savundu.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu