Yunanistan Haber

Yunanistan Denizaltılarıyla “Nefes” Tatbikatına Başladı

Yunanistan denizaltılarıyla “Nefes” tatbikatına başladı, son aşamasına Fransızlar da katılacak.

Yunanistan denizaltılarıyla “Nefes” tatbikatına başladı, son aşamasına Fransızlar da katılacak.

Bir değil, iki değil, Yunan filosunun fiilen sahip olduğu 5 çalışır durumdaki denizaltısı Salamina deniz üssünden hareket etti. Bunlar Papanikolis sınıfının dört denizaltısı ve Oceanos sınıfının yükseltilmiş 209’u.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı (GEETHA) kaynaklarına göre, operasyonlar sırasında denizaltıların konuşlandırılması konusunda mürettebatı eğitmeyi amaçlayan “Nefes” tatbikatını gerçekleştirmek üzere Mirtoos, Girit ve Karpat deniz bölgelerine yönelecekler.

Tatbikat 22 Mart tarihinde başladı ve 31 Mart’a kadar sürecek. Bu kapsamda Speçes adası yakınlarındaki Mirtoos deniz atış alanında torpido atış tatbikatı yapılması planlanıyor.

blank

Tatbikat kapsamında filonun su üstü birimlerine ait helikopterler denizaltı karşıtı senaryoları tatbik etmek üzere bu bölgelere gidecek, NOTAM A0964/23’e göre ayın 28 Mart tarihinde ise Kerpe adasının batısındaki bölgeye bir Fransız firkateyni gelecek.

Yunanistan-Fransa askeri işbirliğini sürdürme konusundaki ilgisini uygulamalı olarak gösteren Fransız ordusu, “Nefes” tatbikatı için bölgede bulunacak olan Yunan denizaltılarından biriyle birlikte, Yunan filosuna ait bir firkateyn ve savaş uçaklarının katılımıyla küçük ölçekli ama sembolik önemi büyük olan bir tatbikat gerçekleştirecek.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu