Yunanistan Haber

“Yunanistan Bölgesel Lider”

Savunma Bakan Yardımcısı Kefalogiannis Yunanistan’ın bölgesel bir lider olduğunu ileri sürdü.

Savunma Bakan Yardımcısı Kefalogiannis Yunanistan’ın bölgesel bir lider olduğunu ileri sürdü.

Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı İoannis Kefalogiannis, 40 adet son nesil F-35 savaş uçağının satın alınmasıyla ilgili yorum yaparak ülke için büyük bir gelişme olarak nitelendirdi. Yunanistan’ın bölgesel bir lider olduğunu ileri sürdü.

Bakan Yardımcısı Kefalogiannis, sosyal medyadaki paylaşımında Yunanistan Silahlı Kuvvetlerin önemli ölçüde takviye edilmesinden bahsederken, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’in Başbakan Kiriakos Miçotakis’e yazdığı mektubun bunu büyük oranda doğruladığına dikkat çekti. Kefalogiannis, “pratik açıdan Yunanistan-ABD ikili ilişkileri şimdiye kadar oldukları en iyi yerdedir”. İfadelerini kullandı.

Kefalogiannis, Silahlı Kuvvetlerin üç kolunu güçlendirmek için ülkenin Amerikan stoklarından, fırkateyn, C-130 nakliye uçağı, zırhlı tanklar, askeri araçlar ve ayrıca daha birçok savunma ekipman unsurunu ücretsiz alacağını ifade ediyor.

“Yunanistan bölgesel lider”

Bakan Yardımcısı Kefalogiannis, “Sürekli değişen uluslararası ortamda Yunanistan, Doğu Akdeniz bölgesinde istikrar, barış ve refahın direği olan bölgesel lider rolünü teyit ediyor ve güçlendiriyor. Yunanistan’ın diplomatik ve savunma politikasının doğruluğu kanıtlanmış olup ülkemizin kara, deniz ve havadaki caydırıcı gücü daha da güçlendirilmiştir. Ülke, diplomasisi ve ittifaklarının itici gücü, Uluslararası Hukuk ve Avrupa Barış, Demokrasi ve İnsan Hakları Değerleri çerçevesinin yanı sıra, Silahlı Kuvvetlerin caydırıcı gücüyle de Batı dünyasında ciddiyet, güvenilirlik ve ulusal gururla hayati bir role sahiptir.” Vurgusu yapıyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu