Yunanistan Haber

“Yunan F-35’lerine Yeşil Işık Blinken Ziyareti Öncesinde Yakıldı”

Yunan asıllı Amerikalı Endy Zemenidis, Yunanistan’a F-35'lerin verilmesinin Blinken'in Hanya ziyaretinden önce yeşil ışık yakıldığını söyledi.

Yunan asıllı Amerikalı Endy Zemenidis, Yunanistan’a F-35’lerin verilmesinin Blinken’in Hanya ziyaretinden önce yeşil ışık yakıldığını söyledi.

Helenik Amerikan Konseyi İcra Direktörü Yunan asıllı Amerikalı Endy Zemenidis, Yunanistan’a F-35’lerin verilmesinin Blinken’in Hanya ziyaretinden önce yeşil ışık yakıldığını, ancak aynı zamanda bunların tedarikinin Türkiye’nin F-16’larının seviye yükseltme ve satın alma talebiyle bağlantısının kesildiğini, gazeteci Thanos Siafakas’ın ERTNEWS’in “GÜNCELLEME” programında dile getirdi.

Gazeteci Thanos Siafakas’ın, “F-35’lere yeşil ışık Hanya’da mı yakıldı, yoksa önceden onay alındı ​​mı?” sorusuna Yunan asıllı Zemenidis, “her zaman söylediğimiz gibi F-35’ler Yunanistan tarafından alınacaktır. Şimdi o… hangi gün ve ne zaman modundaydı” cevabını verdi.

Zemenidis, “ABD Dışişleri Bakanlığı’nda F-35’leri F-16’lara bağlamaları politikasının bugüne kadar süreceğini hiç düşünmediler ve inanıyorum ki Türkiye’ye de ne olursa olsun net bir mesaj verdiler. Bu ay içinde Yunanistan’a yönelik F-35 süreci ilerliyor” ifadelerini kullandı. Bu ay içinde derken, “Yunanistan Ocak ayında F-35 ile ilgili mesajı alacak mı? sorusuna Zemenidis tek kelimeyle, “Evet” yanıtını verdi.

Gazeteci Siafakas, “yani Yunanistan’ın F-35 alması, Türkiye’nin F-16’larının ABD tarafından modernizasyonu ve yenilerinin satın alınması talebi tamamen birbirinden ayrıldı mı?” sorusuna Zemenidis yine tek kelimeyle “Evet” cevabını verdi ve şöyle devam etti: “Erdoğan uyanıksa ve adını Washington’da biraz olsun kurtarmak istiyorsa İsveç’in NATO üyeliğini onaylayacaktır. Çünkü Yunanistan F-35’lere devam ederse, Sayın Erdoğan’ın başka sorunları olur. Sadece İsveç’i değil, şu anda Washington’da belki de en ciddi sorunu Hamas’a verdiği destek.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu