Yunanistan Haber

Yunan Dışişlerinden Türkiye Dışişlerine Batı Trakya Yanıtı

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın, “29 Ocak Milli Direniş ve Toplumsal Dayanışma Günü” mesajına yanıt verdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın, “29 Ocak Milli Direniş ve Toplumsal Dayanışma Günü” mesajına yanıt verdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı yayınladığı yazılı açıklamayla, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın, Batı Trakya’da Türk Azınlığın “29 Ocak Milli Direniş ve Toplumsal Dayanışma Günü” nedeniyle twitter hesabından yayınladığı mesajına yanıt verdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın yazılı yanıtında şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye bir kez daha gerçekleri çarpıtarak başka amaçlara hizmet ediyor ve kesinlikle Trakya’daki Müslüman Azınlığın haklarını ve refahını desteklemek için değil.

Hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı alanında çok olumsuz bir sicile sahip olan Türkiye, herkesin bildiği üzere, Yunanistan’dan ders almak yerine, Konstantinupolis (İstanbul), İmvros (Gökçeada) ve Tenedos’taki (Bozcaada) Yunan Azınlığını nasıl yok olmanın eşiğine getirdiği hakkında Uluslararası Topluma hesap vermiyor.”

T.C. Dışişleri Bakanlığı’nın yayınladığı mesaj:

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın “29 Ocak Milli Direniş ve Toplumsal Dayanışma Günü” nedeniyle twitter hesabından bir açıklama yayımladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer veriliyor:

“Batı Trakyalı soydaşlarımızın 30 yılı aşkın süredir verdikleri Türklük mücadelesi bugün ilk günkü azimle devam etmektedir. Türkiye, Batı Trakya Türk Azınlığının bu haklı mücadelesine yönelik desteğini kararlılıkla sürdürerek, soydaş kardeşlerini yalnız bırakmayacaktır.”

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu