Yunanistan Haber

Yunan Dışişleri Bakanı Dendias, Türkiye’yi Kuzey Kore’ye Benzetti

Dışişleri Bakanı Dendias, “Revizyonist güçler (Türkiye), Kuzey Kore tarzı füze içeren tehditlerle provokatif davranışlarını artırıyor” diyerek Türkiye’yi hedef gösterdi.

Dışişleri Bakanı Dendias, “Revizyonist güçler (Türkiye), Kuzey Kore tarzı füze içeren tehditlerle provokatif davranışlarını artırıyor” diyerek Türkiye’yi hedef gösterdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, anamuhalefet SİRİZA Partisi Başkanı Aleksis Çipras tarafından hükümet aleyhine verilen gensoru önergesinin görüşüldüğü Meclis toplantısında çıktığı kürsüden yaptığı konuşmasında, yine Türkiye’yi hedef aldı.

Dendias konuşmasında Türkiye’yi ima ederek şunları dile getirdi: “Vatanımız bir istikrar direği ve bir enerji merkezidir. Revizyonist güçler, Kuzey Kore tarzı füze içeren tehditlerle provokatif davranışlarını artırıyor ve Yunanistan’ın adaları silahsızlandırmadığı sürece adalar üzerinde hiçbir etkisinin olmadığını ileri sürüyor.

Yunanistan propagandaya propaganda ile cevap vermiyor. Bu, Demokratik dünyayı otoriterlikten ayırıyor. 19. Yüzyılın savaş gambotları topçularının mantığı mazide kaldı. Yunanistan’da hükümetin ve toplumun algısı, Türkiye halkının büyük çoğunluğu bölgeye kalkınma ve refah getireceği için barış, istikrar ve işbirliği istiyor ve Yunanistan’ın aradığı da bu.

Türk revizyonizmi, daha geniş bir bölgenin dengesini alt üst etmeye çalışıyor. Dünya değişti, mahalleyi değiştirmeye çalışıyor. Temel ilkemiz Uluslararası Hukuk ve anlaşmazlıkların barışçıl çözümüdür. Bu ilke ve değerler politikasını seçtik. Sakinlik ve sağduyu gereklidir.” İfadelerini kullandı.

Kıbrıs meselesine de değinen Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, “Kıbrıs konusu çok uzakta değil ve bize karşı her hukuksuz açıklamaya, hukuksuz anlaşmaya, her söyleme cevap vermekten geri durmayacağız. Bize yönelik her saldırıyı Uluslararası Hukuka dayalı argümanlarla yıkacağız” dedi.

Son olarak Bakan Nikos Dendias, hükümet aleyhine gensoru önergesinin görüşüldüğü Meclis toplantısında ülkedeki siyasi güçlere hitaben, “dış politika konularında uzlaşı müktesebatının seçim öncesi dönemde bozulmaması” mesajını gönderdi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu