Yunanistan Haber

Yunan Basınından Türk Komandosuna Karalama Kampanyası

Yunan basını, İstanköy’de (Kos adası) yakalan üç kaçak göçmenden birinin Türk Komandosu olduğunu ileri sürdü.

Yunan basını, İstanköy’de (Kos adası) yakalan üç kaçak göçmenden birinin Türk Komandosu olduğunu ileri sürdü.

Yapılan haberlerde, “Kos’ta (İstanköy adası) kaçak göçmenlere kovuşturma: Yakalananlardan biri Türk Komandosu” başlığıyla veriliyor.

Yunan basınında çıkan haberlerde şu ifadelere yer veriliyor:

“Yunan makamları, olası çetelerle ilişkisini ve ayrıca Ege’de başka bir göçmen kaçakçılığı çetesi olasılığını araştırıyor.

Geçtiğimiz günlerde Kos’ta üç göçmen kaçakçısının Yunanistan Sahil Güvenlik tarafından tutuklanmasından “Levrek” (balığı) çıkmış görünüyor.

Tutuklanan üç insan kaçakçısından ikisinin Türk uyruklu olduğunu ve birinin Suriyeli olduğunu beyan etti. Ancak iki Türk’ten birinin durumu özellikle ciddi görünüyor. Çünkü içlerinden birinin Türk Ordusu’nda komando olarak görev yaptığını beyan etmesiyle ortaya çıktı. Olası casusluk faaliyetini tespit etmek için cep telefonu ve yetkililere verdiği bilgiler üzerinde inceleme yapıldı.

Aynı zamanda olayı araştırmak üzere, Yunanistan Milli İstihbarat Teşkilatı (EYP) ve Güvenlik birimleri, konuyu daha fazla araştırmak üzere Kos’a (İstanköy) taşındı.

Yetkili birimler, Yunanlıların da katılımıyla Doğu Ege’de Kos’u merkez alarak faaliyet gösteren başka çetelerin olma ihtimalini de araştırıyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Yunanistan Denizcilik Bakanı Yiannis Plakiotakis, “Sahil Güvenlik görevlileri, deniz sınırlarımızı korumadaki etkinliğini bir kez daha kanıtladı” dedi ve şunları ekledi: “Üç kaçakçının tutuklanması, mutsuz insan kardeşlerimizi sömüren, hayatlarını ölümcül tehlikeye maruz bırakan vicdansız çevrelere bir başka başarı ve bir darbesi  daha yapılmıştır.”

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu