Yunanistan Haber

Yunan Armatör Bağışlarıyla Deniz Kuvvetlerini Destekliyor

Yunanlı armatörlerden "Ekaterini Laskaridi" Vakfı yaptığı 23 milyon Euro bağışıyla Yunanistan deniz Kuvvetlerini destekliyor.

Yunanlı armatörlerden “Ekaterini Laskaridi” Vakfı yaptığı 23 milyon Euro bağışıyla Yunanistan deniz Kuvvetlerini destekliyor.

Yunanlı armatörlerden “Ekaterini Laskaridi” Vakfı Başkanı tarafından Yunanistan Deniz Kuvvetlerine bağışlanan “KİKNOS” programının tamamlanma töreni gerçekleştirildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığında gerçekleştirilen törene Savunma Bakanı Nikos Dendias, Genelkurmay Başkanı Dimitiris Hupis, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Dimitrios-Eleftherios Kataras hazır bulundu.

“Ekaterini Laskaridi” Vakfı tarafından finanse edilen “KİKNOS” programı, Yunanistan Deniz Kuvvetlerine ait üç adet “S” tipi Fırkateynin tüm jeneratörlerinin değiştirilmesini kapsamakta olup, Filonun ana birimlerinin operasyonel modernizasyonuna katkıda bulunmaktadır.

blank

Onursal Koramiral Panagiotis Laskaridis’in Yunan Donanmasına toplamda katkısı, bir Eğitim Gemisi ve Genel Destek Gemileri, Atina Deniz Kuvvetleri Hastanesi’nin bir bölümünün tamir ve modernizasyonu, deniz fenerleri ağının bir kısmının genel onarımı, Salamina Deniz Üssündeki yardımcı makinelerin ve Yüzer Denizcilik Müzesi AVEROF gemisinin bakımı da dahil olmak üzere “Ekaterini Laskaridi” Vakfının bağışlarıyla 23.000.000 euroyu aşan bir harcama yapıldı.

Savunma Bakanı Dendias tören sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün Deniz Kuvvetlerinde “Ekaterini Laskaridi” Vakfı Başkanı, armatör ve Onursal Tuğamiral Sayın Panagiotis Laskaridis’in bağışı olan “KİKNOS” programının tamamlama törenine katıldım. Sayın Laskaridis, Yunan toplumuna yaptığı özverili katkılarıyla takip edilecek bir örnektir.” İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu