Yunanistan Haber

“Yanı Başımızda Ne Var? Büyük, Küstah Şımarık Revizyonist Bir Komşumuz Var”

"Onlardan (Türkiye) korkmuyoruz ve aynı dilde cevap vermiyor olmamız onlardan korktuğumuz anlamına gelmiyor."

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, “Yanı başımızda ne var? Büyük, şımarık, küstah revizyonist bir komşumuz var. Koşulları ve olayları istediği gibi yorumlayabileceğini düşünen bir komşu.” Diyerek yine Türkiye’yi hedef aldı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias 28 Ocak Cumartesi günü Magnesia Bölgesi Volos kenti Seçim Yürütme Komitesi’nin etkinliğine katıldı ve bir konuşma yaptı. Dendias konuşmasında, “Yanı başımızda ne var? Büyük, şımarık revizyonist bir komşumuz var. Koşulları ve olayları istediği gibi yorumlayabileceğini düşünen bir komşu” diyerek yine Türkiye’yi hedef aldı.

Dendias konuşmasında şunları dile getirdi:

“Onlardan (Türkiye) korkmuyoruz ve aynı dilde cevap vermiyor olmamız onlardan korktuğumuz anlamına gelmiyor”

blank

“Yanı başımızda ne var? Büyük, şımarık küstah revizyonist bir komşumuz var. Koşulları ve olayları istediği gibi yorumlayabileceğini düşünen bir komşu. Ve sahip olduğunu düşündüğü “güçlülerin hakkı” olan ve bu hakkı mahallesine “Mavi Vatanım” gibi komik ideolojiler aracılığıyla empoze etmek isteyen bir komşu.

Yunanistan eğer uluslararası arenadaki varlığını, Uluslararası Hukuka olan inancını göreceleştirirse, aslında kendi konumunu, kendi çıkarlarını, kendi ideolojisini ve nihayetinde kendi varlığını ipotek edecektir. Bu yüzden her zaman kendi yönerge çizgilerimizde sağlam durmalıyız. Ve bunun için kimseye hesap vermemize gerek yok.

Onlardan (Türkiye) korkmuyoruz ve aynı dilde cevap vermiyor olmamız onlardan korktuğumuz anlamına gelmiyor, aksine özgüvenli demokratik bir Avrupa ülkesi olduğumuzu gösteriyor.

Demokrasilerin propaganda uyguladığına değil, gerçeği uyguladığına inanıyoruz. Yunanistan açık, dışa dönük, müreffeh ve gelişmekte olan bir ülke ve küfürlere ihtiyacı yok. Yunanistan’ın bir enerji merkezi rolünü, daha geniş bölgemizde bir kültür ve medeniyet merkezi rolünü yerine getirmesi gerekiyor.

Son üç buçuk yıl hiç de kolay değildi. Daha önce görülmemiş bir unsuru vardı çünkü Türkiye ile geçmişte çok krizler yaşadık, şimdi son dönemin farkı bu krizin kalıcı olmasıdır. Sürekli tırmanan üç buçuk yıllık bir krizimiz var. Her gün bir öncekinden daha kötü, diğer taraftan da bir önceki günden daha kötü ve daha tehdit edici şeyler duyuluyor. Bu üç buçuk yılda, taşan, külfetli bir revizyonizmle yüzleşmemiz istendi ve biz her zaman sakinlik ve istikrarla karşılık verdik. Bir tehdit yarışına, küfür yarışına girmedik. Tek bir temel kılavuz ile çok katmanlı bir strateji formüle ettik.

Uluslararası Hukuku İncil olarak uyguluyoruz ve buna dayanarak bir kamu diplomasisi, bir ekonomik diplomasi, bir çevre diplomasisi oluşturduk ve her düzeyde ve her sektörde inisiyatif aldık ve bu gezegenin mümkün olduğunca çok devletiyle konuşmaya çalıştık.

Ukrayna’yı destekleme tercihimiz, Yunanistan’ın Uluslararası Hukuka mutlak bir tercih olarak sahip olduğu gerçeğine dayanmaktadır. Ya Uluslararası Hukuktan yanasınız ya da karşısınız. Yunanistan için tüm devletlerin toprak bütünlüğü ve egemenliği siyah veya beyazdır. Toprak egemenliğine ya saygı duyarsınız ya da saygı duymazsınız. Güçlü zayıfı ezemez.”

Volos kentinde “Güzelleştirme Kulübü”nün salonunda düzenlenen etkinlikte, Eğitim Bakan Yardımcısı Zeta Makri, Başbakan Yardımcısı Hristos Triandopulos, milletvekilleri Hristos Bukoros, Thanasis Liupis ve Kostas Maravegias hazır bulunurken, Yeni Demokrasi Partisi Seçim Bölgesi Yönetim Heyeti (DEEP) Başkanı Nikos Athanasakis, Dendias’a hitaben “yönettiği geminin zorlu rotasında kaptan olmaya” devam etmesi için bir kristal “Argo” hediye etti.

(“Argo”, Yunan mitolojisine göre Argonotların Colchis’e gitmek ve altın postu almak için bindikleri gemiydi.)

blank

blank

 

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu