Yunanistan Haber

Velopulos: “Erdoğan, Türkiye’yi Süper Güç Haline Getiriyor”

"Erdoğan'ın başını sıkıntıya sokabilecek olan biz olmalıyız. Şimdi bir şeyler yapın, Türk ürünlerine ek vergiler ve kısıtlamalar getirin, Kipi Sınır Kapısı’nı (İpsala Sınır Kapısı) kapayın."

Yunanistan’da “Elliniki Lisi” (Yunan Çözümü) Partisi Başkanı Kiriakos Velopulos, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’yi süper güç haline getirdiğini söyledi.

Yunanistan’da aşırı sağcı “Elliniki Lisi” (Yunan Çözümü) Partisi Başkanı Kiriakos Velopulos, Parlamento’da yaptığı bir konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın krizi fırsata çevirdiğini ve Türkiye’yi süper güç haline getirdiğini ifade etti. Türkiye’yi Avrupa’nın ticaret merkezi haline geldiğini söyleyen Velopulos, Türk ürünlerine kısıtlamalar getirilmesi çağrısında bulundu.

Parlamento’daki kürsüden yaptığı konuşmasında Velopulos özetle şunları söyledi:

“Kipi Sınır Kapısı’nı (İpsala Sınır Kapısı) kapatın”

“Öncül sektörü olan sanayiyi düşük maliyetli yaptı, tedarik zinciri açısından Çin’e kıyasla Avrupa’ya yakın olduğu için Avrupa’ya daha hızlı ihraç ederek ve daha ucuza satıyor. Ve başka önemli nokta Türkiye Avrupa’nın yanı başında olduğu için ürünler zamanında hatta kısa sürede ulaşıyor. Bu Türk ürünleri Yunanistan üzerinden Avrupa’ya ulaşıyor. Bu nedenle Erdoğan’ın başını sıkıntıya sokabilecek olan biz olmalıyız. Şimdi bir şeyler yapın, Türk ürünlerine ek vergiler ve kısıtlamalar getirin, Kipi Sınır Kapısı’nı (İpsala Sınır Kapısı) kapayın.

“Erdoğan elektrik santralleri yapıyor”

Erdoğan enerji yeterliliği için hidroelektrik santraller yapıyor, linyit santralleri açıyor, nükleer santraller yapıyor. Ve esasen Ege’deki deniz altında ve deniz üstündeki değerleri, Ege ve Akdeniz’de ortak kullanım istiyor. Türkiye’nin süper güç olmasına biz yaptığımız hatalarla resmen izin veriyoruz. Amerikan LNG ithalatında Türkiye ikinci sırada, burada bundan kimse bahsetmiyor, sonra da Amerika Türkiye’nin düşmanı diyorsunuz, siz kimi kandırıyorsunuz? Amerikan LNG’sinde ikinci ülke Türkiye. Biz ise LNG ülkesi olmak için yalvarıyoruz. Yunan sondaj gemisinin Ege ve Doğu Akdeniz’de sondaj yapma hakkını elinden alıyoruz.

“Türk sondaj gemisini batırabilecek misiniz?”

Bunun yanında Erdoğan Türk sondaj gemisini delmek üzere Girit’in güneyine dibine kadar gönderiyor, hükümet ne yapacak? Batıracak mı? evet mi? hayır mı? Çünkü Başbakan söyledi, “egemenliğimizin ihlaline hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz” dedi. Türkiye, bizim yerimiz olan Girit’in 6 deniz miline kadar gelecek, batırabilecek misiniz?

“Bir İHA düşürün hem de şimdi”

Biz ne diyoruz, Türkiye’ye net bir mesaj olarak Ege’nin her yerinde uçan Türk İHA’larını çoktan düşürmeliydiniz. Şimdi düşürün bir mesaj verelim. Erdoğan’ın Dedeağaç’ın 2.5 mil üzerinde yaptığı olayda hükümetin politikası rastgele değildi. Hükümet Patriot sistemlerini aldı gönderdi ve şemsiyemiz yoktu. Türkler bunu biliyordu ve Zürafa adası üzerinden uçarak Dedeağaç’a kadar geldiler. Amerikalılara ne mesaj gönderdiler? Kaldı ki parmacığını dahi kıpırdatmadılar. Türk uçağını düşürmediler. 2.5 mil kafalarının üzerinden geçtiler. Düşürdüler mi? Hükümet bu üslerin Amerikalı dostlarıyla çok daha iyi hava savunmasına sahip olacağını söylüyor. Saçmalıyorsunuz ve bu söyledikleriniz çok saçma. Türkiye Amerikalılara ne mesaj mı gönderdi? “Siz ne yaparsanız yapın, Türkiye burada olacak, bölgenin koruyucusu olacak” dediler.”

Haberin devamını oku

2 Yorum

  1. …όσο υπ’΄αρχει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΓΗ η τουρκία και οι τούρκοι ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ…

  2. …όσο υπάρχει έστω και ένας ΕΛΛΗΝΑΣ σε αυτή την Πλάση,τουτο το,Κόσμο η τουρκία( και τουρκιά)και οι τούρκοι ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu