Batı Trakya Haber

Uzun Dönem İkamet Tezkeresi Sorunu Hakkında Bilgilendirme

Başkan Ali Eminlatif, Bursa Valiliği İl Göç İdaresi Müdürü ile Bursa’daki Batı Trakya Türklerinin Uzun Dönem İkamet Tezkeresi sorununu görüştü.

Başkan Ali Eminlatif, Bursa Valiliği İl Göç İdaresi Müdürü ile Bursa’daki Batı Trakya Türklerinin Uzun Dönem İkamet Tezkeresi sorununu görüştü.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Eminlatif ve ekibi, Uzun Dönem İkamet Tezkeresi sahibi Bursa’da yaşayan Batı Trakya Türklerinin sorunlarına çözüm bulmak ve kendilerine yardımcı olmak üzere Bursa Valiliği İl Göç İdaresi Müdürü Recep Batu ve Türk Akraba Toplulukları ve İskan Kanunu Çalışma Başkanı Enver Uğur evren’iziyaret etti.

Yapılan verimli görüşme hakkında Bursa’da yaşayan Batı Trakya Türklerini ilgilendiren önemli konuların ele alındığı görüşme hakkında Bursa Şubesi tarafından şu açıklama yapıldı:

İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ’ NE ZİYARET

UZUN DÖNEM İKAMET TEZKERELERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Eminlatif ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bursa Valiliği İl Göç İdaresi Müdürü Recep Batu ve Türk Akraba Toplulukları ve İskan Kanunu Çalışma Başkanı Enver Uğur evren’iziyaret etti.

Ziyarete ilişkin olarak uzun zamandır uyum içerisinde çalıştıkları Bursa İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile hemşehrilerimizin sorunlarının çözümü aşamasında sık sık görüştüklerini açıklayan Başkan Eminlatif, “İl Göç İdaresi Müdürlüğümüz bizlere şimdiye kadar elinden gelen hiç bir yardımı esirgememiştir.Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da uyum içerisinde çalışacağımıza olan inancımız tamdır, müdürümüz Recep Batu nezninde tüm kurum çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Eminlatif ve YK üyelerine ziyaretleri sebebi ile teşekkür eden Bursa İl Göç İdaresi Recep Batu ise Bursa gibi kozmopolit bir şehirde BTTDD Bursa Şubesi Yönetimi ile beraber çalışmanın son derece sevindirici olduğunu belirterek iki kurum arasındaki işbirliğinin bundan sonrada devam edeceğini açıkladı.

Ziyaret esnasında hemşehrilerimizin yaşadığı bir kısım aksaklıklar kurum yetkililerine iletilerek izlenmesi gereken adımlar kararlaştırıldı.

UZUN DÖNEM İKAMET TEZKERELERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME !

Yapılan görüşme neticesinde varılan çözüm yolları aşağıda belirtilmiş olup hemşehrilerimizin bilgisine sunulur.

– Pandemi sürecinde parmak izi alınamayan hemşehrilerimizin kuruma belirtmiş oldukları telefon numaralarına eksik parmak izi sürecinin tamamlanması amacı ile SMS gönderilmektedir. Kurum tarafından hemşehrilerimize gönderilen SMS lerde belirtilen randevu gün ve saatlerinde hemşehrilerimizin eksik işlemlerini tamamlaması için Bursa İl Göç İdaresi Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. ANCAK herhangi bir sebep ile kurumun belirttiği tarih ve saatte parmak izi randevusuna gidemeyen hemşehrilerimizin bu eksikliği tamamlamak için BTTDD Bursa Şubesi ile iletişime geçmeleri durumunda BTTDD Bursa Şube tarafından kendilerine yardımcı olunacak ve gerekli işlemleri yapmaları sağlanacaktır. Parmak izi uygulamasından sadece 10 yaş altı çocuklar ile parmak izi veremeyeceğine dair özür raporu bulunanlar muaftır.

– Uzun Dönem İkamet Tezkeresi sahibi hemşehrilerimizin (pasaport ile başvuru yapanlar) pasaportlarını değiştirmeleri halinde yeni pasaportlarını bir an önce Bursa İl Göç İdaresi Müdürlüğüne bildirmeleri zorunludur.

– Uzun Dönem İkamet Tezkeresi sahibi hemşehrilerimizin adres değişikliği yaptığı takdirde hemşehrilerimizin yeni adreslerini Bursa İl Göç İdaresi Müdürlüğüne bildirmeleri gerekmektedir.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu