Yunanistan Haber

“Ülkemiz Süper Silaha Kavuştu”

"Ülkemiz süper silaha kavuştu. Kongre'nin Türkiye ile anlaşmayı onaylamaya devam edip etmeyeceği konusunda şüpheler var.”

Göç ve İltica Bakanı Dimitris Keridis, “Ülkemiz süper silaha kavuştu. Kongre’nin Türkiye ile anlaşmayı onaylamaya devam edip etmeyeceği konusunda şüpheler var.” Dedi.

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Keridis, ERT’de “Haber Odası” programına katıldı ve gazeteciler Giorgos Siadimas ve Stella Papamichail ile göç akışları hakkında konuştu. Aynı zamanda F-35 savaş uçaklarının teminine ilişkin gelişmeleri de değerlendirdi.

Başbakan Miçotakis’in 40 adet F-35 savaş uçağı satın alınacağına ilişkin açıklaması, Amerikan F-16’larının Türkiye’den temini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendiren Keridis, “Ülkemiz süper silaha kavuştu. Kongre’nin Türkiye ile anlaşmayı onaylamaya devam edip etmeyeceği konusunda şüpheler var” ifadelerini kullandı.

Bakan Dimitris Keridis şunları dile getirdi: “Bu satın alım Silahlı Kuvvetler alanında gerçek bir devrimdir. Bu son teknoloji ürünü bir silahtır ve performans göstermesi için çok fazla değişmesi gereken şeyler var. Büyük bir yeniden yapılanma ve elektronik savaşa vurgu yapılması gerekiyor. Bu noktada Silahlı Kuvvetlerin yeni döneme geçişini simgeleyen yeni Genelkurmay Başkanı Dimitrios Houpis’in seçimi çok önemli. Açıkçası, olmak istediğimiz yere ulaştığımızı söyleyebilmek için daha kat etmemiz gereken uzun bir yol var. Bu devam eden bir çabadır.

Ocak ayındaki kaçak göç akışları, Eylül ayının yarısının oldukça altında olan Aralık ayının yarısı kadar olacak. Eylül ayındaki zirveye göre yüzde 70-75’in üzerinde bir düşüş yaşadık. Aleksandrupolis’den (Dedeağaç) Kastellorizo’ya (Kızılhisar) kadar 1.500 millik deniz cephesi olduğundan Ege daha zorlu. Yetkilileri endişelendiren şey doğu Libya’dan gelecek göçmenler. Girit’in güneyine ve Gavdos’a (Gavda) doğru çok küçük kaçak göçmen akımları oldu ama tabii ki her zaman dikkatli olmamız gerekiyor.

Türklerin belirli ada destinasyonlarında alabilecekleri 12 ay süreli ekspres vize için Dışişleri Bakanlığı tarafından belirleyici bir genelge yayınlandı ve sürecin Şubat ayı sonunda tamamlanması bekleniyor. Rodos’un turizmine sahip olmayan adalardır. Bunlar Limni, Midilli, Sakız, Samos, Leros, Kalimnos, Kos, Rodos, Simi, Kastellorizo. Patmos Belediye başkanı da adanın özel programa dahil edilmesini talep etti.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu