Yunanistan Haber

“Ukrayna’ya Askeri Teçhizat Gönderiyoruz Ama Bu Gizli Yapılmıyor”

"Bu süreçler gizli değil, tüm taraflarla konuşuldu ve ilgili güncellemeler yapıldı. Gizli hiçbir şey yapmıyoruz."

Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Giannis Kefalogiannis, Yunan OPEN tv kanalında “Şimdi Birlikte” adlı programına konuk oldu ve Yunanistan’ın Ukrayna’ya gönderdiği askeri yardıma ilişkin haberler hakkında yorum yapması istendi.

“Dimokratia” gazetesi, Ukraynalı bir nakliye uçağının Elefsina askeri üssüne indiğini ve burada 105 mm M101A1 çekmeli obüsleri yüklediğini ileri süren bir haber paylaştı. Haberde bunların artık Yunan Ordusu tarafından kullanılmadığı belirtiliyor.

Gazetenin haberinde 2 bin roket, 180 tanksavar roketi, 90 bin tanksavar mermisi, 4 milyon mermi ve 70 Amerikan yapımı 105 mm M101A1 çekmeli obüs gönderildiği belirtiliyor.

OPEN tv’nin sabah programına katılan Savunma Bakan Yardımcısı Giannis Kefalogiannis, gazetenin haberini yalanlamadı ancak bunun “Dimokratia”nın haberine göre “gizli” yapılmadığını vurguladı.

Kefalogiannis, “İlk andan itibaren Ukrayna’nın lehine net bir duruş sergiledik ve kendilerine insani ve askeri malzeme göndererek destek vereceğimizi söyledik. Bu süreçler gizli değil, tüm taraflarla konuşuldu ve ilgili güncellemeler yapıldı. Gizli hiçbir şey yapmıyoruz. İlgili karargaha göre gönderdiklerimizin operasyonel değeri yok.” İfadelerini kullandı.

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu