Batı Trakya Haber

Tütün Üreticileri Sandığa Gitmeyerek Mesaj Gönderdi

Yaklaşık 8 bin üyesi olan Yunanistan’ın en büyük kooperatiflerinden biri olan Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi‘nde 13 Kasım Pazar günü seçim yapıldı.

Merkezi Gümülcine’de bulunan ve Rodop ilinde yaklaşık 8 bin üyesi olan Yunanistan’ın en büyük kooperatiflerinden biri olan Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi‘nde 13 Kasım Pazar günü seçim yapıldı.

Rodop ve Meriç illerinde değişik bölgelerde toplamda 11 sandıkta oy kullanıldı ancak katılımın yüksek olmadığı gözlerden kaçmadı. Katılımın olmamasının başlıca nedenlerinden biri, son döneme Kooperatifi yönetenlerin tütün üreticilerinin haklarını gerektiği şekilde koruyamadıkları ve özellikle fiyat konusunda olması gibi temsil edemediklerinden dolayı, Yunanistan’ın en büyük kooperatflerinden biri olan Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi’nin üyeleri giderek azalıyor.

Siyasilerin sadece seçim dönemlerinde hatırladığı tütün üreticileri, maliyetlerin artması üzerine üretimden uzaklaşmaya ve geleceklerini garanti altına almak üzere özellikle gençlerin Avrupa’nın değişik ülkelerine göç ettikleri görülüyor.

Şimdi artık tütün üreticileri bir kez daha az katılımla da olsa sandığa giderek yeni yöneticilerini belirledi ve kendilerinden, haklarını ve özellikle de alın terinin hakkıyla alınmasına yönelik tüccarların yanında değil, üreticinin yanında olacak bir yönetim şekli uygulanmasını görmek istiyor. Pasif bir yönetim izlenmesi durumunda ise tütün üreticilerinin sayısının giderek azalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yapılan seçimler sonrası toplamda 16 adayın aldığı oy sıralaması aynen şu şekildedir:

YÖNETİM KURULU

Sinan Ahmet                     1150

Vedat Salih                         959

Ayfer Feyzullah                 676

Erdinç Hüseyin                525

Ahmet Ahmet                   455

Muharrem Halil İbram   448

Latif Latif                           378

Cahit Halil                         330

Mustafa Mustafa             257

Erol Ahmet                       248

Ahmet Ahmet Oğlu        226

Salim Hüseyim               212

Hasan Sar Hüseyin       202

Yüksel Yüzbaşı               122

Orhan İkiz Hüseyin        79

Rıdvan Bayram               29

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu