Yunanistan Haber

“Türkler Yüzünden Ege Adalarına Kıyı Füze Sistemleri Alacağız Mı?”

Savunma Bakanı Dendias’a sordu; “Türkler yüzünden Ege adalarına kıyı füze sistemleri alacağız mı?”

Savunma Bakanı Dendias’a sordu; “Türkler yüzünden Ege adalarına kıyı füze sistemleri alacağız mı?”

Yunan Çözümü (Elliniki Lisi) partisi Milletvekili Pavlos Sarakis, Ege Denizi’ni kontrol altına almak amacıyla kıyı füze dizilerinin satın alınması ihtimalinin olup olmadığı hakkında Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias’ın cevaplaması için, “Türkler yüzünden Ege adalarına kıyı füze sistemleri alacağız mı?” soru önergesi yatırdı.

Bu soru üzerine Bakan Dendias’ın yanıtı soruya fazla ışık tutmadı, çünkü bu konu açıkçası MLRS M-270 füzelerinin modernize edilmesi kararıyla birlikte Türk Deniz Kuvvetleri’nde alan reddi sahası oluşturulmasıyla ilgili olduğundan dolayı kamuoyuna açıklanmaması gereken gizli bilgilerden söz etti.

Ancak hatırlanacağı üzere 2021 yılında Fransızlar tarafından Yunan ordusuna, 4 adet Exocet füze rampası ile donatılmış 8×8 kamyona monte edilecek bir dizi kıyı füze sisteminin tedarik edilmesi teklif edilmişti.

blank

Bu sistem, dünya çapında hizmet veren EXOCET MM40 BLOCK 3 füzesinin en son versiyonunu temel alıyor. Block 3 füzesi, deniz hedeflerini farklı açılardan vurmasını sağlayan GPS yönlendirme sistemi yardımıyla yönlendirme komutları alıyor.

Diğer bir seçenek ise 300 km menzilli Amerikan M57 ATACMS füzelerinin tedarikidir. Ancak bu seçenek ABD’nin adalar ve Türkiye üzerindeki konumu nedeniyle son derece zor görünüyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu