Yunanistan Haber

Türkiye’den Gazeteciler Dedeağaç’ta Misafir Edilecek

Dedeağaç Belediyesi'nin Türk turizm pazarından pay almak üzere stratejik tanıtımını planlamak amacıyla Türkiye’den gazeteciler Dedeağaç Belediyesi tarafından misafir edilecek.

Yunanistan’ın İstanbul’daki Konsolosluğu ofisinde Dedeağaç Belediye Başkanı Yiannis Zamboukis ile Konsolos Konstantinos Koutras arasında bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Dedeağaç Belediyesi Turizm ve Kültür Başkan Yardımcısı Kiriakos Aetopoulos’un yanı sıra İstanbul EOT (Yunanistan Turizm Kurumu) Müdürü Dimitra Bambali de katıldı.

Toplantının gündeminde Dedeağaç Belediyesi’nin turizm tanıtımına ilişkin konular ele alınırken, altyapının iyileştirilmesine ilişkin konular ve dışa açılmaya yönelik yeni bir stratejik planlamanın ana eksenleri kaydedildi.

Dedeağaç Belediye Başkanı Kipi (Bahçeköy) gümrük istasyonunun altyapısının güçlendirilmesi ihtiyacına özellikle değindi. Ayrıca Konsolosluktan verilen günlük vize sayısının artırılma olasılığının araştırılmasını istedi.

Konsolos Konstantinos Koutras, kendi sorumluluk alanındaki Yunan destinasyonlarının dışa açılmasını ve tanıtımını amaçlayan eylemlere tam olarak desteğini ifade etti.

Dedeağaç Belediyesi’nin Türk turizm pazarındaki stratejik tanıtımını planlamak amacıyla Dedeağaç Belediye Başkanı’nın İstanbul Konsolosunu ilk kez ziyaret ettiğini belirtmekte fayda var.

Turizm Belediye Başkan Yardımcısı ve Kiriakos Aetopoulos, Türk turistlerin Dedeağaç Belediyesinde sürekli bulunmasının bölge açısından önemine ve Dedeağaç destinasyonunun daha cazip hale getirilmesi için her iki tarafın da çaba göstermesi gerektiğine değindi.

Toplantı sonucunda, yıl içinde gerçekleştirilecek bir dizi eylemin ilk organize çalışması, Dedeağaç Belediyesi’nin EOT İstanbul Ofisi ve Bayan Bambali işbirliğiyle Dedeağaç’a düzenleyeceği ilk aile gezisi olacak. Dedeağaç Belediyesi’nin kültürel, tarihi, mutfak ve rotalarını gezmek ve aynı zamanda bu tarihlerde düzenlenecek Dedeağaç kentinin kurtuluş yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Türkiye’den gazeteciler ve fenomenler Mayıs ayında Dedeağaç’ta ağırlanacak.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu