Yunanistan Haber

“Türkiye İçin İki Yol Vardır, Gerilimi Düşürme Yolu Ve Gerilimi Tırmandırma Yolu”

"Komşular olarak sahip olduğumuz sorunları iyi komşuluk kuralları çerçevesinde tartışıp çözebilmemiz için Türkiye'ye iyi niyetli bir diyalog içinde çağrıda bulunmaya devam edeceğim."

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis katıldığı Avrupa Birliği Zirvesi toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan gergin ilişkiler hakkında şu ifadeleri kullandı.

“Türk provokasyonu konusunda Avrupa Konseyi tarafından oybirliğiyle kabul edilen karar Yunanistan’ın beklentilerini tamamen kapsamaktadır. Bu karara göre, Türkiye’nin tüm AB üye devletlerinin toprak bütünlüğüne ve ulusal egemenliğine saygı duyması, uluslararası hukuka saygı gösterecek, Doğu Akdeniz’deki gerilimi azaltacak ve bölgesel barış ve istikrarı teşvik edecektir.” Dedi.

“Türkiye İçin İki Yol Vardır, Gerilimi Düşürme Yolu Ve Gerilimi Tırmandırma Yolu”

Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Başbakan Miçotakis şöyle konuştu: “Bardağı yarı dolu görmek istiyorum, yarı boş değil. Avrupa Konseyi tarafından belirlenen mesajlar, yalnızca bugünkü sonuçlarla ilgili değil, öteden beri son derce açıktır: Türkiye için iki yol vardır. Türkiye’yi Avrupa ailesinden daha da uzaklaştıracak ve ek önlemler alma olasılığını açık bırakacak olan gerilimi düşürme yolu ve gerilimi tırmandırma yolu.

Şu anda, yasal olarak tamamen var olmayan Yunan egemenliğini sorgulamaya yönelik aşırı saldırgan retoriğin nihayet sona ermesini talep ediyoruz. Yunanistan tüm uluslararası forumlara yanıt verdi. Komşular olarak sahip olduğumuz sorunları iyi komşuluk kuralları çerçevesinde tartışıp çözebilmemiz için Türkiye’ye iyi niyetli bir diyalog içinde çağrıda bulunmaya devam edeceğim. Genellikle iç kitleyi hedef alan retorik gerilim oyununu oynamayacağız.”

“En katı şekilde en uygun cevapları veririz”

blank

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Madrid’deki NATO zirvesinde olası görüşmesiyle ilgili olarak kendisine yöneltilen soruya ise şu cevabı verdi. “Onun kendisine sorunuz. Benim kanaatim görüşebilmemiz gerekmektedir ve konuşmalıyız. NATO Zirvesi’nin ajandası başka. Yunanistan’ın Türkiye ile ilgili ilişkilerinde herhangi bir mesele gündeme getirilirse eğer, en katı şekilde en uygun cevapları veririz.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu