Yunanistan Haber

“Türk Fabrikaları ve Makineleri “Mavi Vatan” İçin Son Sürat Çalışıyor!”

“Türkler, İSTİF sınıfı fırkateynlerin ardından yerli hava savunma sistemi ile donatılmış muhripler inşa ediyor. Türk Fabrikaları ve makineleri "Mavi Vatan" için son sürat çalışıyor!

Yunan basını Pentapostagma: “Türkler, İSTİF sınıfı fırkateynlerin ardından yerli hava savunma sistemi ile donatılmış muhripler inşa ediyor. Türk Fabrikaları ve makineleri “Mavi Vatan” için son sürat çalışıyor!” yorumunu yaptı.

Pentapostagma’nın haberinde şu ifadelere yer veriliyor:

blank

“Türkler, İSTİF sınıfı fırkateynlerin ardından yerli hava savunma sistemi ile donatılmış muhripler inşa ediyor. Türk Fabrikaları ve makineleri “Mavi Vatan” için son sürat çalışıyor!

Türkiye, TF-2000 Hava Savunma Harbi Muhrip (HSHM) programı ile Ege ve Güneydoğu Akdeniz’de yalnızca deniz hakimiyeti değil, aynı zamanda adalara yönelik uçaksavar kara savunmasını genişletmeyi hedefliyor.

Türkler silahlanma programlarını hız kesmeden sürdürüyor ve ana kriterlerinin, diğerlerinin yanı sıra Ege ve Güneydoğu Akdeniz’de deniz egemenliğini güvence altına almak olan “Mavi Vatan” hedeflerine hizmet ettiğini gösteriyor.

TF-2000 HSHM; denizi bir kalkan gibi kullanarak çeşitli güdümlü mermilerin, anakaraya ulaşmadan tespitini ve imhasını gerçekleştirecek. 166 metre boya, 21.5 metre genişliğe, 5.4 metre drafta, 8.500 ton deplasmana, 28+ knots azami sürate ve 18 knots intikal süratine sahip.

TF-2000 muhripleri, MİLGEM Programı’nın en yüksek deplasmanlı gemileri.

Gemi; azaltılmış radar kesit alanı, sualtı akustik, manyetik ve kızılötesi ize sahip olacak. Ayrıca birçok Türk yapımı yerli silah ve sensör sistemi kullanılacak.

Ege’de tehdit artıyor

Türklerin, yeni korvetlerin inşasını ve eski YAVUZ fırkateynlerinin yeni İSTİF sınıfı fırkateynlerle değiştirilmesini sağlayan MİLGEM programına ek, eş zamanlı olarak “BARBAROS sınıfı fırkateyn yarı ömür modernizasyon projesi”ni başlattığı da biliniyor.

Türkiye, şimdi çok geniş hava savunma kabiliyetine sahip ilk yerli destroyerin 2027 yılında inşa edilmesini öngören TF-2000 HSHM programı ile Ege ve Doğu Akdeniz’de sadece deniz hakimiyeti değil, aynı zamanda denizde uçaksavar kara savunmasıyla genişlemeyi de hedefliyor.

Örneğin Türk Donanması bu muhripleri Orta Ege’ye gönderirse, uçaksavar sistemleri yalnızca kendilerine karşı bir Yunan hava saldırısını engellemekle kalmayacak, Türkiye ana karasındaki hedeflere yöneltilecek füze saldırılarımıza karşı caydırıcı görevi de görecektir.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu