Yunanistan Haber

“Tüm Senaryolara Hazırlanıyoruz”

“Türkiye'nin uyguladığı revizyonist politikası beni kaygılandırıyor. Yunanistan tetikte olmaya devam ediyor ve caydırıcı gücünü güçlendiriyor. Tüm senaryolara hazırlanıyoruz."

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos yine Türkiye’ye bir mesaj gönderdi. Panagiotopulos mesajında Türkiye’yi kastederek, “Düşmanca hareket etmeye kalkışması halinde herkese maliyeti yüksek olacaktır” İfadelerini kullanıyor

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Newsbomb.gr haber sitesinden Olga Tremi’ye verdiği özel röportajda Ege’de tırmanan gerilimin arka planına karşı Ankara’ya bir mesaj gönderdi. Bakan Panagiotopulos mesajında, “Düşmanca hareket etmeye kalkışması halinde herkese maliyeti yüksek olacaktır” İfadelerini kullanıyor.

Savunma Bakanı Panagiotopulos röportajında özetle şu ifadeleri kullanıyor.

blank

“Türkiye’nin uyguladığı revizyonist politikası beni kaygılandırıyor. Yunanistan tetikte olmaya devam ediyor ve caydırıcı gücünü güçlendiriyor. Tüm senaryolara hazırlanıyoruz. Tehlike var ve bu yüzden caydırıcı gücümüzü güçlendiriyoruz. Düşmanca bir eylemde bulunacak olan herkese maliyeti, herhangi bir faydadan çok daha ağır basacaktır.

Kiriakos Miçotakis ve Tayyip Erdoğan’ın diplomatik danışmanlarının iletişim kanalının yeniden faaliyete geçmesi iyi bir haber. Benim de Akar ile olan iletişim kanalımız aktif. NATO Savunma Bakanları toplantısında konuşma fırsatı bulduk. Zaman zaman karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Savunma Bakanları nezdinde bu iletişim kanalı açık kalmalı çünkü bir kriz durumunda gerilimi azaltmak için adımlar atılabilir.”

Savunma Bakanı Panagiotopulos, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ve Mısır Cumhurbaşkanı General Abdel Fattah al-Sisi’nin Mısır’ın deniz sınırlarını batıya doğru sınırlandırma açıklamasını, aynı zamanda Türkiye ile Libya arasında 2019’da imzalanan mutabakatı yasadışı olarak bir kenara ittiğinin bir kanıtı olduğunu ileri sürüyor. Panagiotopulos, Yunanistan’ın Mısırla ilişkilerinin çok yakın olduğunu sözlerine ekledi ve Yunanistan ile Mısır arasında arama kurtarma için bir işbirliği muhtırasının imzalanmasının önemli bir ilerleme olduğunu savundu.

Silahlanma ile ilgili olarak soruya verdiği cevapta, Fransız ve İtalyan tekliflerinin Donanmanın gereksinimlerini karşıladığını vurgulayarak “3 + 1 korvet almaya yakınız” ifadelerini kullanıyor.

Bakan Panagiotopulos aynı zamanda, “ülkemiz herhangi bir büyük silahlanma programına savunma işbirliğinin eşlik etmesini de ister” ifadelerini kullanarak İtalya ve Fransa ile de askeri alanda işbirliğini işaret ediyor.

Panagiotopoulos, Yunanistan’dan Ukrayna’ya stratejik öneme sahip uçaksavar silah sistemi S-300’ün verilmesinin istendiği bilgisine de şu yanıtı veriyor. “Ukrayna’ya S-300 göndermek hiç de basit bir iş değil. Her halükarda savunma düzenimizi hiçbir şekilde zayıflatmaya niyetimiz yok. Senaryolar var, ama savunma sistemlerini değiştirmek için resmi bir teklif yok.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu