Yunanistan Haber

TRAINOSE S.A. Gitti, Yerine Hellenic Train S.A. Geldi

TRAINOSE S.A. artık Hellenic Train S.A. olarak hizmet vermeye devam edecek.

TRAINOSE S.A. artık Hellenic Train S.A. olarak hizmet vermeye devam edecek.

Yunanistan Devlet Demiryolları OSE, Yunanistan’da yaşanan ekonomik kriz döneminde önce şirketleşerek TRAINOSE S.A. oldu ve sonra da Yunanistan Varlık Geliştirme Fonu tarafından 2016 yılında TRAINOSE’nin hisselerinin yüzde 100’ü 45 milyon euro karşılığında İtalyan devlet demiryoları şirketi Ferrovie Dello Stato İtaliane’ye satılmıştı.

Son olarak 1 Temmuz 2022 Cuma günü TRAINOSE S.A. şirketinin Atina’daki genel merkezinde düzenlenen özel bir etkinlikte, şirketin yeni adını ve logosunu, taşımacılık endüstrisindeki stratejisini ve rotasını sundu. Buna göre TRAINOSE S.A. artık Hellenic Train S.A. olarak adlandırıldı.

Yeni kurumsal kimlik, Hellenic Train S.A.’yı, Yunanistan’ı Avrupa, Asya ve Afrika arasında bir köprü haline getiren en büyük ve en önemli yük ve yolcu taşımacılığı sağlayıcılarından biri olarak öne çıkarmayı hedefliyor.

Hedef, demiryolu taşımacılığı sektörünün tam reformu ve geliştirilmesi, vagonların modernizasyonu ve sağlanan hizmetlerin sürekli iyileştirilmesidir. Hellenic Train’in önceliği mükemmel müşteri hizmeti olmaya devam ediyor.

blank

Etkinliğe Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis, Maliye Bakanı Hristos Staikuras, İtalya Ekonomi ve Maliye Bakanı Daniele Franco, İtalya’nın Yunanistan Büyükelçisi bayan Patricia Falcinelli, FS Grubu CEO’su Luigi Ferraris, TRENITALIA CEO’su Luigi Corradi, Hellenic Train S.A. Başkanı Prof. Dario Lo Bosco, Hellenic Train S.A.’nın CEO’su Maurizio Capotorto ve çok sayıda iş dünyası temsilcileri katıldı. İtalya Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Enrico Giovannini ise etkinliğe İtalya’dan çevrimiçi olarak bir video tebrik konuşması yaparak katıldı.

Etkinlik kapsamında, Ferrovie dello Stato Italiane ile Yunanistan Ulaştırma Enstitüsü arasında sürdürülebilir hareketliliği, yeni “akıllı” teknolojileri, demiryolu güvenliği ve bakımı için dijital yöntemleri ve bilimsel çalışmaların teşvik edilmesini teşvik etmek amacıyla (intermodal hareketlilik ve “akıllı sistemler”) bir mutabakat anlaşması imzalandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu