Yunanistan Haber

Stefanovikio’daki Helikopterler Hrisupoli’ye (Sarışaban) Mi Taşınıyor? Kiralar Artıyor!

Bu günlerde Kavala’nın Sarışaban kasabasında ve etraf köylerde kiralar artış göstermeye başladı. Bunun nedeni ise Savaş helikopterleri buraya taşınacak, personele ev lazım.

Bu günlerde Kavala’nın Sarışaban kasabasında ve etraf köylerde kiralar artış göstermeye başladı. Bunun nedeni ise Savaş helikopterleri buraya taşınacak, personele ev lazım.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Teselya bölgesinde etkili olan aşırı sağanak yağmurlar sonrasında Karla Gölü’nün suları yükselince Stefanovikio’da bulunan 1. Kara Kuvvetleri Havacılık Tugayı saldırı helikopter üssü sel suları altında kalmıştı. Yunan basını bunu günlerce eleştirmiş ve helikopterlerin sulara gömüldüğü fotoğraflarını yayınlamıştı. Sel sularının büyük bölümü Stefanovikio bölgesinden çekildi, ancak 1. Kara Kuvvetleri Havacılık Tugayı’nın taşınması gündeme gelmişti.

Başlangıçtaki düşünce, en fazla sayıda helikopterin Atina dışında Megara bölgesinde helikopter üssüne nakledilmesi, bir bölümünün de Selanik yakınlarında İmathia bölgesi Aleksandria’da bulunan helikopter eğitim merkezine taşınması gündeme gelmişti.

Yaklaşık iki gündem bu yana Kavala’da ve Sarışaban’da (Hrisupoli) kulislerde konuşulanlara bakılacak olursa, Sarışaban’daki Hava Kuvvetleri Müfrezesi tesislerine taşınması gündemde. Bu fikrin de Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’nda bu günlerde karar aşamasında olduğu ileri sürülüyor.

Sarışaban halkı bu taşınmanın gerçekleşmesi netleşmemiş olsa da daha şimdiden kasabadaki kiralarda artışların başladığını belirtiyor.

Bunun yanı sıra, 4. Kolordunun İskeçe’de bulunması nedeniyle Kayalar (Petrohori) köyü yakınlarında bulunan Kuzey Yunanistan’ın en büyük atış eğitim tatbikat alanlarından biri, helikopterlerin atış eğitimleri açısından büyük avantaj sağladığı konuşuluyor.

Bunun yanında Amerikalıların yılın belirli dönemlerinde helikopter eğitimlerinde Kayala’daki atış eğitim tatbikat alanını kullanmaları da Stefanovikio üssünün Sarışaban’a taşınması Sarışaban ve bölge halkı tarafından büyük olasılık olarak görülüyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu