Yunanistan Haber

Şimdi De Adalarda “Boran” 105 mm Korkusu

"Türkler, almak istedikleri adamızda Bora ile bir topçu ateş gücü oluşturacak. Atış Kontrol Sistemi ve gece gündüz 360 derece atış kabiliyeti bulunan BORAN, sıfırın altında 32 ila 44 dereceye kadar hava koşullarında görev yapabiliyor."

Yunan basını bu defasında da BORAN’ın ilk sevkiyatının gerçekleştiğini bildirdi. Bunun ne anlama geldiğini analiz eden Yunan basını BORAN’ın adalarda bir tehdit oluşturduğunu yazdı.

Boran ile ilgili çıkan haberlerde şu ifadelere yer veriliyor.

“Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) iç güvenlik ve hava operasyonlarında kullanılacak 105 milimetre havadan taşınabilir hafif çekili obüs BORAN’ın ilk sevkiyatının gerçekleştiğini bildirdi.

“Boran” 105 mm Yunanistan ve özellikle de adalar için ne anlama geliyor.

Atış Kontrol Sistemi ve gece gündüz 360 derece atış kabiliyeti bulunan BORAN, sıfırın altında 32 ila 44 dereceye kadar hava koşullarında görev yapabiliyor. 17 kilometre etkili menzile sahip BORAN, dakikada 6 atış yapabiliyor.

Boran ile ilgili olarak, adalarımıza yönelik havadan taşınabilir hafif çekili obüs Boran şu şekilde kullanılabilir:

Helikopterlerin ilk dalgasında, kurulacak olan ilk hava köprüsünü güvence altına almak için Türk komando filolarının gelişi sağlanacak.

Bora obüsleri, oluşturacakları menzile ve 2. ve 3. dalgada karşılaşacakları dirence göre Filo Komutanlığı ile birlikte adalara gelerek dost birliklerine topçu desteği sağlayacak ve İHA’larla iş birliği içinde topsavar atışlarıyla da adalarımızın Yunan topçusunu vuracak.

Esasen Türkler, almak istedikleri adamızda Bora ile bir topçu ateş gücü oluşturacak. Böylece kıyıya çıkarma girişiminde bulunacak deniz komandosu filolarının havadaki hareketlerini destekleyecek. Böylece hava köprüsü ile karadaki güçlerini birleştirecekler.

Böyle bir durumda güçlerimizin birbiri ile bağlantısı kesilecek, gücümüzü kuşattıktan sonra yok etmek Türklere göre daha kolay olacak ve sonunda adamızın Türkler tarafından işgaline yol açacaktır.”

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu